Kenniskring discussieert over rapport FEP

De KennisKring heeft gisteravond in het Lalla Rookhgebouw een discussieavond gehouden met als thema ‘Van FEP naar SER?’. De gastsprekers waren Henk Naarendorp en Stanley Raghoebarsing, respectievelijk coördinator en lid van het Financieel Economisch Platform (FEP).

Naarendorp benadrukte, dat er zeven dagen lang en vijf tot zes uren per dag, binnen het platform hard gewerkt is in plenaire sessies en dat er ook thuis verder is gewerkt. Het is in de afgelopen week bijna een volle dagtaak geweest voor iedereen. Hij kon echter niet veel kwijt over de inhoud van het rapport, omdat de president de tijd moet hebben de adviezen te bestuderen en te kijken wat opportuun is op basis van het regeerbeleid.

De FEP-cöordinator kon wel aangeven dat er geen schuldvraag is gesteld over wie de veroorzaker is van de financieel-economische situatie, en dat er voorts dwingende adviezen gegeven zijn om bepaalde hervormingen door te voeren. Naarendorp bedankte de leden van het FEP en noemde daarbij allen bij naam: Armand Zunder (vakbeweging), Rudi Soerodimedjo (PL, groep Sapoen), Rignad Sanchit (agrarische sector), Marcellino Nerkust (FOLS), Ferdinand Welzijn (VSB), Iwan Poerschke (Palu), Priya Sital (Nationaal Jeugdparlement), Sieglin Burleson (CUS/AdeKUS), Wilgo Bilkerdijk (ASFA), Ronny Asabina (BEP), Dave Abeleven (DOE), Reina Ravales (Kabinet President), Errol Snijders (Ravaksur) en Stanley Raghoebarsing (VHP). Raghoerbarsing gaf tijdens zijn inleiding aan dat er zo’n week geleden veel discussies waren of men wel of niet moest deelnemen aan het platform. Er was een scherpe tweedeling in de gemeenschap en er waren veel interne discussies binnen zijn partij hierover. De opgekropte frustaties en de boosheid over de situatie waren volstrekt begrijpelijk en men vroeg zich in gemoede af of men moest wegblijven en laten gebeuren wat er moest gebeuren of proberen zo goed als mogelijk de scherpe kantjes eraf te halen. Raghoebarsing maakte duidelijk dat in ons land vaak wordt ervaren dat bij verkeerde maatregelen en de verkeerde volgorde van maatregelen, zich ernstige situaties kunnen voordoen en enorme schade berokkend kan worden. Met dit in gedachten, is uiteindelijk besloten om mee te doen in het FEP. Raghoebarsing ontlokte trouwens een felle discussie met zijn bewering dat er recentelijk twee verkiezingen zijn geweest. “Op 25 mei zijn er verkiezingen geweest, de NDP heeft de verkiezingen gewonnen. Op 3 augustus is er nog een verkiezing geweest, een meting van opinies in de gemeenschap, zonder propaganda, zonder geld, zonder allerlei beïnvloeding. Op 3 augustus is het advies gegeven van het FEP, van dezelfde gemeenschap en dat was kamerbreed, namelijk dat de wijze waarop de regering het land bestuurd heeft de afgelopen vijf jaar, afgewezen is geworden”, meende de VHP-politicus.

More
articles