Dief steelt auto met slapende tiener

Een autodief was er gisteren zo op gebrand om een voertuig te stelen, dat hij zich niet eerst ervan heeft vergewist dat er niemand in was. Toen hij aan de Jodenbreestraat stiekem in het bestelbusje stapte, wist de 43-jarige Wirdjanand M. niet dat de tienerdochter van de eigenaar achterin het voertuig lag te slapen. Dankzij een telefoontje van het 16-jarig meisje kon ‘papa’ het busje lokaliseren. Ondertussen was de man al aangehouden door buurtbewoners aan de Rattan Oemrawsinghstraat, achter het André Kamperveen Stadion, nadat de man het meisje uit het voertuig had gesleept en geprobeerd had verder met het voertuig te vluchten.

De politie laat weten dat de autodief het toeleveringsbusje van de leverancier op een onbewaakt moment had gepakt voor een handelszaak aan de Jodenbreestraat, in het hart van de stad.

De tiener werd kort na de diefstal wakker en zag een vreemde man achter het stuur zitten. Zij begon om hulp te roepen en belde ook haar vader op om door te geven waar zij zich bevond. M. bracht de autobus achter het stadion tot stilstand en sleurde de tiener uit het voertuig. Burgers schoten haar te hulp en hielden de man aan. Het 16-jarig meisje heeft schaafwonden opgelopen. M. is hangende het politieonderzoek in verzekering gesteld.

More
articles