Stakende OW-bonden schorten acties op

Werknemers van het ministerie van Openbare Werken (OW), aangesloten bij de Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken (WOOW), die sinds vrijdag prikacties uitvoeren, schorten de acties op en verschijnen morgen normaal aan het werk.
Het besluit is vandaag genomen tijdens een vergadering van de bonden. Michael Sallons, voorzitter van beide bonden, zegt in het kader van de opschorting van de acties dat de werknemers op vrijdag 7 augustus aanstaande om 11:00 uur weer bij elkaar komen.

Een groot deel van de actievoerenden was het niet eens met het besluit om de acties op te schorten. Zij zijn van mening dat er een te grote tijdspeling is tussen morgen, woensdag 29 juli, en vrijdag 7 augustus. Ondertussen hebben de actievoerenden geen antwoord gehad op de punten die in de petitie stonden die gericht was aan OW-minister Rabin Parmessar.
Sallons, hiermee geconfronteerd, geeft aan dat er voor werkhervatting gekozen is, omdat de minister niet met de bonden wil praten met het mes op de keel: “Dat begrijpen we als vakbond ook en we merken dat de minister zijn uiterste best doet om zaken voor de bonden en haar leden rond te krijgen. In zo een geval willen we wel mee werken.”

De bondsvoorzitter hoopt in elk geval dat binnen een week alle punten in de petitie worden opgelost, zodat de leden normaal aan het werk kunnen. Voor nu zijn er wel al enkele zaken opgelost. Het gaat onder meer om de commissie tuchtstrafmaatregelen waarin functionarissen van de afdeling Juridische Zaken, HRM, Personeelszorg, en de bonden met elk twee vertegenwoordigers, zitting zullen nemen.

Naast deze zaken die snel opgelost konden worden, zijn er ook punten die meer aandacht vergen, bijvoorbeeld de tweede fase van het Functie Informatie Systeem van de Overheid (Fiso 2). Minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken heeft daarin een commissie benoemd die het Fiso 2 moet gaan evalueren. Sallons zegt dat er gisteren telefonisch contact was met minister Leilis waarbij hij aan de actievoerenden ook gevraagd had om punten die prioriteit genieten op papier te zetten, zodat er snel aandacht aan besteed kan worden.

More
articles