Suriname in startblokken voor schaaktoernooi op Trinidad

De Surinaamse Schaak Bond (SSB) is momenteel bezig zich voor te bereiden op deelname aan enkele grote toernooien.
Eén hiervan is het Festival Centroamericano Y el Caribe de Juventud American, dat van 14 tot en met 19 augustus aanstaande op Trinidad wordt gehouden.
Momenteel is een selectie van toptalenten bezig zich gereed te maken voor de uitzending naar Trinidad.
Om niets aan het toeval over te laten is zondag 19 juli jongstleden een teach-in ge-houden in het SOC-gebouw.
Het wordt de eerste keer dat een een delegatie van zo een grote omvang naar het toernooi op Trinidad wordt afgevaardigd. In deze delegatie zullen de kampioenen, semi-kampioenen en nummers 3 als ook diverse toppers uit de onlangs gehou-den jeugdschaakkampioenschappen in de U-8, U-10 en U-12 klasse vertegenwoor-digd zijn. Verder nemen spe-lers mee uit de U-14, U-16 en U-18 klasse. Suriname zal dus door een sterke delega-tie vertegenwoordigd worden. Ook de belangstelling en participatie van sponsors is goed, gezien het grote aantal spelers dat op de been is gebracht.
De Surinaamse Schaakbond is zeer enthousiast over deze ontwikkeling, maar er is volgens haar nog zeker behoef-te naar meer sponsors om de sport naar nog grotere hoogte te tillen.
De spelers worden nu extra getraind om ze voor te be-reiden op het toernooi.
Gezien de resultaten van vo-rige toernooien zijn de ver-wachtingen positief.
De Surinaamse Schaakbond wil binnen enkele jaren toonaangevend zijn in de re-gio, vandaar de inzet van de bond om samen met haar partners schaaktalenten naar toernooien zoals dit Festival Centroamericano Y el Caribe de Juventud Ame-rican uit te zenden.
Delegatieleider is de heer Frank Lo Kim Lin, die tevens de voorzitter is van de Su-rinaamse Schaakbond.
Ook enkele ouders en de Cu-baanse schaaktrainers rei-zen mee.

More
articles