Curaçao tegen El Salvador in WK-voorronde

Curaçao treedt aan tegen El Salvador in de derde fase van de WK-voorronde in de Noord- en Midden-Amerikaanse zone. Dat heeft de loting in Sint-Petersburg zaterdag uitgewezen. Curaçao begint met een thuiswedstrijd. De duels worden in augustus en september afgewerkt.
Curaçao won eerder in de voorronde al van Montserrat en Cuba. Als de formatie van bondscoach Patrick Kluivert ook El Salvador uitschakelt, belandt het in een poulefase waar twaalf landen aan deelnemen.
Deze teams worden onderverdeeld in drie groepen. De nummer één en twee van deze poules plaatsen zich voor de finaleronde. Drie landen in deze zone plaatsen zich voor de eindronde, een vierde land speelt een intercontinentale play-off tegen een Aziatisch land.
Curaçao belandt in een groep met Mexico, Honduras en de winnaar van het treffen tussen Canada en Belize als het El Salvador op de knieën krijgt.
Het Nederlands elftal stuit in de kwalificatiereeks voor het WK 2018 op Frankrijk, Zweden, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg. Oranje was een van de groepshoofden, terwijl Frankrijk in pot 2 zat.
De wedstrijden worden gespeeld tussen september 2016 en oktober 2017. De negen groepswinnaars kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK. De acht beste nummers twee duelleren in november 2017 in play-offs om de resterende tickets.

Het speelschema in de Europese zone wordt zondag bekendgemaakt. De 21e editie van het WK wordt gespeeld tussen 14 juni en 15 juli 2018.
Loting WK-voorronde Europese zone:
Poule A: Nederland, Frankrijk, Zweden, Bulgarije, Wit-Rusland, Luxemburg
Poule B: Portugal, Zwitserland, Hongarije, Faeröer, Letland, Andorra
Poule C: Duitsland, Tsjechië, Noord-Ierland, Noorwegen, Azerbeidzjan, San Marino
Poule D: Wales, Oostenrijk, Servië, Ierland, Moldavië, Georgië
Poule E: Roemenië, Denemarken, Polen, Montenegro, Armenië, Kazachstan
Poule F: Engeland, Slowakije, Schotland, Slovenië, Litouwen, Malta
Poule G: Spanje, Italië, Albanië, Israël, Macedonië, Liechtenstein
Poule H: België, Bosnië, Griekenland, Estland, Cyprus
Poule I: Kroatië, IJsland, Oekraïne, Turkije, Finland

More
articles