Surinaamse U17 WK-droom aan diggelen

De felle ondersteuning van het goed opgekomen pu-bliek ten spijt moest het na-tionaal U-17 meisjesteam van Suriname zondagavond het onderspit delven tegen Jamaica. De ‘Reggae Girlz’ wonnen met het kleinste verschil (1-0) en sloten zo de WK-kwalificatiestrijd in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion af met een 100% score: 9 punten uit 3 wedstrijden.
Jamaica won de eerste ontmoeting tegen Barbados met 2-1 en liet in de tweede ontmoeting tegen St.Lucia (14-0) duidelijk blijken uit ander hout gesneden te zijn.
Ook tegen Suriname lieten de Reggae Girlz hun dominantie en veel betere voorbereiding blijken. Suriname non tot aan de pauze nog standhouden, maar het be-tere veldwerk van Jamaica voorspelde al een doelpunt. Na enkele minuten in de tweede speelperiode kwam het toen een schot op doel tegen de paal terugbonsde. De verdediging van Surina-me was niet alert genoeg en daarvan maakte Monique  Perrier gretig gebruik. Dit zou later de gouden goal blijken, die Jamaica tot winnaar maakte van het duel niet alleen maar ook de ab-solute groepswinnaar.
Barbados eindigt als tweede met 6 punten omdat zij met 3-0 wonnen van St.Lucia.
Suriname eindigt derde en hekkensluiter is St.Lucia.
(DRP)

More
articles