Special Olympics gereed voor World Summer Games

Special Olympics Suriname is ge-reed voor de deelname aan de Spe-cial World Summer Games, die van 25 juli t/m 2 augustus aanstaande in Los Angeles worden gehouden.
De leiding organiseerde vandaag een “Meet & Greet” voor de pers, waarbij de atleten, die ons land zullen vertegenwoordigen er met hun ouders aanwezig waren.
In totaal zullen 24 atleten deel te nemen aan het sportevenement.
De atleten zijn reeds langer dan een jaar hiervoor in training en hebben een grote mate van inzet en discipline laten zien. In augustus 2014 werden zij tijdens een week durende trainingskamp uit een groep van 64 atleten geselecteerd. De uiteindelijke selectie is in de daaropvolgende maanden streng geobserveerd. “Het verheugt ons te moeten constateren dat deze groep atleten over de juiste spirit beschikt om tot grote hoogte te geraken”, aldus de Spe-cial Olympics Suriname. Special Olympics Internanional zal voor het eerst de nadruk leggen op atle-ten boven de 40 jaar, de zogenaamde Masters, die in het verle-den reeds hebben uitgeblonken, maar vanwege doorstroming plaats hebben moeten maken voor jongere atleten.
Special Olympics Su-riname heeft hierdoor 4 Masters op het on-derdeel Bocce kunnen inschrijven en is samen met deze Mas-ters erg enthousiast hierover.
Ook nieuw is de deelname van twee atle-ten zonder beperking in wat genoemd wordt het Unified Partner Programma. Deze at-leten sporten en so-cializen samen met de Special Olympics-atleten om zodoende de daadwerkelijke integratie van mensen met een beperking te hel-pen bewerkstelligen.
Special Olympics Suriname werd opgericht op 15 november 1980 als lidorganisatie van Special Olym-pics Inc. gevestigd in Washington.
Onder de vleugels van Special Olym-pics Suriname doen ca. 350 personen met een geestelijke beperking aan diverse takken van sport.
Elke 4 jaar worden de Wereld Zo-merspelen gehouden, na twee jaar gevolgd door de Winterspelen, (hier doet Suriname niet aan mee).
Sinds de deelname in 1983 aan de Spelen in Baton Rouge, Louisiana, USA heeft Special Olympics Surina-me aan alle World Summer Games deelgenomen.
Bijgaand een overzicht van de deelname en de resultaten van Special Olympics Suriname aan in-ternationale evenementen, gedu-rende de afgelopen 10 jaar.
2003 World Summer Games Du-blin, Ierland (24 atl.) 4 goud, 6 zilver, 9 brons
2004 First Caribbean Regional
Games Kingston Jamaica (24 atl.)
10 goud, 6 zilver,4 brons
2008 World Summer Games Shang-hai, China (12 atl.) 5 goud, 5 zilver, 6 brons
2008 Special Olympics Nationale Wedstrijden Amsterdam Neder-land (12 atl.) 5 goud, 6 zilver,7 brons
2008 First Central American & the Caribbean Games Costa Rica
(4 atl.) 5 goud, 3 brons
2009 Latin American & the Carib-bean Games Puerto Rico
(6 atl.) 8 goud, 6 zilver
2009 World Gymnastics Festival Texas, USA (2 atl.) 5 goud, 4 zilver, 2 brons + Most Outstanding Coach
2011 World Summer Games Athe-ne, Griekenland (15 atl.) 7 goud, 6 zilver,10 brons
Uit dit overzicht blijkt dat de delegaties steevast met hoge onderscheidingen terugkeerden, hetgeen onlangs ook bij de CONSUDE Games in Brazilie gebleken is.

More
articles