Project ‘Vakantiejob’ nog niet goedgekeurd

Het onderdirectoraat van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken (S en J), afdeling Jeugdcentra, wacht op goedkeuring van het ingediende projectvoorstel ‘Zinvolle vrijetijdsbesteding’ dat ieder jaar georganiseerd wordt door het ministerie. Intussen heeft de registratie al plaatsgevonden. Hoeveel jongeren in de leeftijdsklasse van 15 tot en met 25 jaar in aanmerking zullen komen voor een vakantiejob, is nog niet bekend. Het afgelopen jaar zijn ruim 1000 jongeren in zowel Paramaribo als de districten in aanmerking gekomen voor een vakantiejob. De werkzaamheden die uitgevoerd worden, bestaan uit schoonmaak- en onderhoudswerk, werkzaamheden van administratieve aard; werkzaamheden binnen de ICT, begeleiding (van ouderen, kinderen in tehuizen en mensen met beperkingen).
Elke deelnemer werkt twee weken in een particulier bedrijf of een overheidsinstelling, of in een sociale instelling zoals een kindertehuis, bejaardentehuis en internaat. De bedoeling van het project is dat de jongeren geld verdienen zodat zij zelf een deel van hun schoolspullen aan kunnen schaffen.

door Melissa Achthoven

More
articles