Uitslag Lyceum toch voortgezet

De examenkandidaten van Lyceum 1 en 2 konden vandaag toch hun eerder uitgestelde uitslag krijgen. Eerder op de dag werd er bekendgemaakt dat de examenuitslag niet voortgezet zou worden, omdat er een fout was bij het vak wiskunde. Dit probleem is verholpen, waardoor de examenkandidaten niet langer op hun uitslag hoeven te wachten.

Het schoolhoofd van Lyceum 1, Balram Soemeer, vertelt dat er tot gisterochtend nog onduidelijkheden waren over het wiskunde q werk. Het bleek dat er wat fouten in het werk zaten. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, heeft de directeuren van de verschillende scholen op de hoogte gesteld waarna zij ervoor gezorgd  hebben dat de verschillende examencommissies snel bij elkaar kwamen. Daarna zijn alle cijfers gecontroleerd zodat men de uitslag heeft kunnen voortzetten. Men heeft, nadat de fout ontdekt werd bij het vak wiskunde q, er vier tiende punt bijgeteld. Dit heeft gemaakt dat er in zekere zin meer geslaagden zijn en dat er ook meer studenten een herkansing hebben gehad in geval het om wiskunde q ging.

Op Lyceum 1 is 70% direct geslaagd terwijl 6% herkansing heeft en de rest afgewezen is. Het schoolhoofd is blij dat 70% direct geslaagd is. Het hopen is dat de school iets meer dan de 80% geslaagden behaald na de herexamens. De herexamen kandidaten zal op het hart gedrukt worden om hard hun best te doen, zodat ze ook tot de groep geslaagden kunnen behoren.

De best geslaagde van de school is de 17-jarige student Shayed Lachman. Hij geeft aan dat hij het niet verwacht had, omdat er ook andere goede leerlingen zijn. Gelet op zijn cijfers, heeft hij voor wiskunde 1 en scheikunde een tien, voor  natuurkunde een acht en voor de overige vakken heeft hij alleen negens behaald. Lachman zegt dat hij deze cijfers te danken heeft aan zichzelf en zijn ouders die voor 100% achter hem stonden. Hij is van plan om geneeskunde te gaat studeren.

More
articles