Schoolhoofden bezorgd over rekentoets

De zesdeklassers van het Gewoon Lager Onderwijs (GLO) zijn vandaag precies een week verwijderd van hun toets. De leerlingen bereiden zich allemaal goed voor en de leerkrachten hebben op de verschillende scholen voldoende met ze geoefend door onder andere oude toetsen te gebruiken als test. Toch maken veel leerkrachten en ook de schoolhoofden, zich zorgen over het niveau van hun pupillen bij het vak rekenen met de onderdelen hoofdrekenen, redactie rekenen en cijferen.

Hilda Belfor, schoolhoofd van OS Hockey 2 te Latour, zegt dat haar leerlingen klaar zijn met hun leerstof. Wat men nu doet, is het herhalen van de leerstof, hier is men vanaf vorige week intensief mee bezig. Het schoolhoofd zegt dat rekenen nog steeds een probleem is. Het vak Nederlands gaat redelijk en met de leervakken hebben de leerlingen weinig tot geen problemen.

Twee schooljaren terug had men het meetmoment waarbij de leerlingen ook een toets maakten. Belfor geeft aan dat het gedeelte van het meetmoment toch wel gemist wordt. “ Het was twee schooljaren terug. Dat jaar hadden de kinderen ook slecht gewerkt, maar dat lag niet aan de stof, maar aan een intern probleem van de school.” De zesdeklassers blijven ook voor de naschoolse opvang. Tijdens die uren is men echt hard aan het werk met de leerlingen. Vanuit de schoolleiding hoopt men op een slagingspercentage boven de 85%.

De Openbare School Maretraite kreeg hedenmorgen bezoek van minister Ashwin Adhin van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De minister heeft daarbij de scholieren die de toets gaan maken, een hart onder de riem gestoken als onderdeel van zijn serie motivatiegesprekken in aanloop naar de toets. Dat zegt het schoolhoofd Ria Wolffram.

Deze school telt 67 zesdeklassers en ook op deze school gaat het niet zo best met rekenen. Wolffram zegt dat gedurende het schooljaar er tijdens de Naschoolse Opvang heel veel aandacht is besteed aan de verschillende onderdelen van rekenen. Ondanks dat rekenen de leerlingen veel problemen geeft, hoopt het hoofd van de school op een slagingspercentage van meer dan 80%. OS Maretraite heeft nooit lager dan 80% gescoord.

More
articles