Politie stuit op marihuana aanplant in Nickerie.

Op een landbouwperceel aan de Larecoweg ten oosten van Nieuw Nickerie, heeft de politie een marihuana aanplant ontdekt. Er zijn 530 marihuanaplanten aangetroffen van bijkans 2 meter hoog en 30 plantjes die waren opgeslagen om gedroogd te worden.

Volgens de commandant van regio West die tevens de gewestelijke politiecommandant van Nickerie is, hoofdinspecteur Robert Rakijo, is de inval gepleegd na een tip uit de gemeenschap.

De politie die direct was uitgerukt, heeft slechts de hennepplantjes in beslag kunnen nemen, aangezien er niemand is aangetroffen op de locatie op het moment van de inval. De politie is bezig met het onderzoek en nagegaan wordt aan wie het perceel toebehoord. Er zijn nog geen verdachten in beeld gebracht, maar volgens Rakijo is het slechts een kwestie van tijd om die in te rekenen. Van landbouwers in de omgeving is de politie erachter gekomen dat de verdachte vermoedelijk een Guyanees moet zijn die elke dag op de plaats gezien werd. De 530 plantjes zijn terstond door de politie uit de grond gerukt en samen met de 30 plantjes die voor droging opgeslagen waren, in beslag genomen. Het is de bedoeling dat het verderfelijk spul op een nader te bepalen tijdstip zal worden vernietigd. Het onderzoek duurt voort.

More
articles