Damesfinale lonkt voor Yellow Birds en De Arend

Yellow Birds en De Arend lijken zich te mogen op-maken voor een weerzien in de finale van de da-mes hoofdklasse basketbalplay-offs. Beide ploegen wonnen gisteren hun eerste wedstrijd in de best-of-three halve finaleseries tegen respectievelijk SCVU en CLD.
De Arend wees CLD na een ruststand van 24-21 uit-eindelijk met 54-48 terug. De Arend leidde aan het eind van de eerste fase met 19-8 en sloot de derde quarter af met 40-32.
Simone Esajas werd met 13 punten de topscorer bij De Arend, gevolgd door Marilyn Flamingo met 10 punten en Cindy-Jane Vianen en Marcella Sedoc met elk 9 punten. CLD’s topscorer werd Zephanya Zeefuik met 16 punten, terwijl Tricia Struiken, Kim-berly Akiemboto en Merredith Hawker elk 8 punten voor hun rekening namen.
Yellow Birds walste met 64-32 over SCVU. De Gele Vogels presteerden het om de tegenstander in de eerste fase op nul punten te houden: 16-0. De ruststand was 33-10 en de eindstand van de derde quarter was 49-21. Topscorers: Yellow Birds: Chayenne Naarden 20 punten. Suelle Shepperd 17 punten, Na-omi Feller 13 punten. SCVU: Caroline Adriaans 11 punten, Farida Zebeda 7 punten en Sidah Asin 6 punten.

More
articles