Politieberichten

 Politie op zoek naar gewelddadige verdachte

De 51-jarige Glenn Ricardo Behareea wordt door de politie opgespoord. Hij wordt verdacht van opzettelijke brandstichting, poging tot moord, poging tot doodslag en zware mishandeling. Deze verdachte heeft op dinsdag 23 juni een woning in brand gestoken aan de Florastraat en heeft ook een man met gasoline overgoten en in brand gestoken. Informatie met betrekking tot deze verdachte mag doorgespeeld worden aan de Recherche van Paramaribo op de telefoonnummers: 451163 of 457895. Men mag ook bellen met de meldkamer op het nummer 115 of de politie tiplijn op het nummer 179.

 Drugsdealers aangehouden en opgesloten

De 31-jarige Naveen H. en de 52-jarige Henk C. zijn op vrijdag 19 juni in twee afzonderlijke operaties door de politie aangehouden.
Naveen H. is bij de eindhalte voor PL-lijnbussen te Lelydorp aangehouden met in bezit: 42 pakjes marihuana, 26 pakjes hasj, 162 XTC tabletten, 9 pakjes MDMA, US 539,-., SRD 20.790,-. en een rifle met ingekorte loop en kolf met 6 scherpe patronen.
Henk C. is op het Billitonproject aangehouden met 40 blokjes crack cocaïne en 25 wikkels marihuana in zijn bezit.
Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en de verdovende middelen, het geld en het wapen zijn in beslag genomen. De afdeling Narcotica Brigade onderzoekt deze zaken.

Drie inbrekers ingerekend

Leo B. (27jr), Toby K. (24jr) en Vincent D. (26jr), zijn gistermorgen door een politieambtenaar in de Braams-hoopweg aangehouden. Alerte buurtbewoners zagen de drie mannen een leegstand perceel opgaan dat grenst tegen een erf waarop een woning staat. De politieambtenaar die in dezelfde weg woonachtig is, werd ingeschakeld en ging op onderzoek uit. Hij heeft de mannen vervolgens aangehouden, omdat het vermoeden bestaat dat zij van plan waren een inbraak te plegen. Zij hadden namelijk een tang, een koevoet, een wielsok en pantykousen bij zich. Deze spullen worden vaak gebruikt bij het plegen van inbraken. Volgens een verklaring van de PR- afdeling van het Korps Politie Suriname (KPS), wildenLeo B. Toby K. en Vincent D. de pantykousenvermoedelijk als maskers gebruiken. Deze verdachten zijn voor verder onderzoek overgedragen aan de recherche van Politie Regio Midden en zijn hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Zij zullen flink aan de tand worden gevoeld.

Zuigeling dood na seksueel misbruik

Een meisje van drieëneenhalf jaar is gistermorgen, donderdag 25 juni, dood binnengebracht op de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. De politie schrijft in een verklaring aan de pers dat de resultaten van het voorlopig onderzoek sterk doen vermoeden dat het kind seksueel misbruikt is en dat zij vermoedelijk daaraan is bezweken. Het ontzielde lichaam is voor sectie in beslag genomen. De afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname is belast met het onderzoek in deze zaak.

More
articles