Tafeltennisbond verlangt naar nieuwe aanwas

De Surinaamse Tafel Tennis Bond (STTB) verlangt naar een nieuwe aanwas aan spe-lers. De bond heeft volgens voorzitter Desiré Hooghart structureel meer spelers no-dig om zo de tafeltennissport levend te houden, maar om ook in staat te zijn om in alle
categorieën spelers te heb-ben bij internationale toernooien.
Voor wat betreft een nieuwe aanwas aan spelers denkt de bond het komend schooljaar weer de scholen te bezoe-ken op zoek naar nieuwe ta-lenten. Er is namelijk conti-nuïteit nodig in alle klassen, alhoewel bij de basis – 7 jaar – beginnen het beste is. Ook voor wat betreft de meisjes is de bond niet tevreden met het huidige aantal van slechts vijf actieve meisjes.
De STTB heeft nog steeds een commitment voor het organiseren van de Dutch Caribbean Open Kampioen-schappen in 2016 en daarvoor moeten haar jeugdspe-lers klaargestoomd worden. Dit geldt ook voor deelname aan dezelfde kampioenschappen, die dit jaar op Aruba plaatsvinden.
De wedstrijdcommissie van de STTB heeft afgelopen maandag en woensdag de vijfde editie van haar jaarlijks terugkerende Keti Koti toernooi gedeeltelijk afge-rond. Maandag werd er ge-speeld in de U-11 en U-15 klasse, terwijl woensdag de U-13 spelers aan de beurt waren. Vanwege de school- examens en repetitierondes zullen de U-18 wedstrijden op een andere datum afgedraaid worden. De deze week gespeelde wedstrijden kenden een vlot verloop.
In de U-11 klasse van het Ke-ti Koti-toernooi stonden Kunsh Moolchandani en Adiel Boch-wani tegen over elkaar in de finale.
Moolchandani won de eindstrijd met 2-0. Gian Ganga-rampanday en Shariq Bipat eindigden op een gedeelde derde plaats.
De U-15 finale ging tussen Kono Abbas en Justin de Vries. Abbas won met 3-0. De der-de plaats was voor Jason L’Es-perans en Jaïr Kartataroeno.
In de finale van de U-13 klas-se won Adiel Bochwani met 3-2 van Justin de Vries.
Kunsh Moolchandani en Lex Cheung eindigden gedeeld derde.