Open dag ‘De Nieuwe Leerkracht’ op het CPI

Om studenten van de MULO of LBGO AE-stream goed te informeren over hun studiemogelijkheden en hen tevens extra te motiveren voor de examens, organiseert het Christelijk Pedagogisch Instituut (CPI) op zaterdag aanstaande een open dag.
De afgelopen jaren is de opleiding tot leerkracht ingrijpend vernieuwd. Grote veranderingen in de opleiding tot leerkracht zitten bijvoorbeeld in de inhoud en de organisatie van de stage, die nu veranderd is in ‘werkplekleren’. Verder volgen alle studenten eerst twee basisjaren, voordat zij de specialisatie onderbouw of bovenbouw kiezen. Tegelijkertijd met de vernieuwing van de opleiding is een groot deel van het schoolgebouw van het CPI aan de Nengrekopoestraat gerenoveerd. Dit meldt de directeur van het CPI Marco Ligtvoet.
Het CPI werkt binnen het project ‘De Nieuwe Leerkracht’ met de andere pedagogische instituten samen om te komen tot een beroeps- en competentiegerichte opleiding tot leerkracht. Naar verwachting zullen de eerste studenten in augustus 2016 afstuderen. Tijdens de open dag zullen alle facetten van de vernieuwde opleiding tot leerkracht belicht worden.

More
articles