Politie onderschept 53.5 kg cocaïne en 16.9 kg marihuana in 3 weken

De politie heeft in de afgelopen drie weken verschillende drugsvangsten gedaan. Het gaat om de periode tussen de afgelopen maand mei en 22 juni. Dit kwam gisteren naar voren tijdens een belegde persbriefing van de politie waarbij het hoofd van de Narcotica Brigade, inspecteur P. Jethoede gedetailleerde informatie gaf. In de maand mei is er op de Johan Adolf Pengel Luchthaven een 78-jarige Nederlander aangehouden met in zijn koffer 10 pakken cocaïne met een totaal gewicht van 6.5 kg. Het is de politie ook gelukt om in de afgelopen week twee Surinaamse vrouwen in de leeftijd van 45 en 53 jaar aan te houden. Beiden hadden een reiskoffer met daarin kledingstukken die met cocaïne geïmpregneerd waren. Elk van de gearresteerden had een koffer met een waarde van 18 kg cocaïne. Op 5 juni is er nog iemand aangehouden met 10 zakken cocaïne die een totale waarde had van 11 kg.

De daarop volgende dag werden er drie Guyanezen en één Surinamer gearresteerd. Deze mannen hadden 2 kg marihuana in hun auto. Op 6 juni is het ook de politie van Nickerie gelukt om te Burnside, drie mannen met 9.5 kg jami aan te houden. Op 11 juni werden er eveneens twee mannen gearresteerd die 14.9 kg marihuana bij zich hadden.

Afgelopen vrijdag slaagde de politie er ook in om na een tip een drugsverkoper in de kraag te vatten. Deze verdachte benaderde mensen om drugs te kopen. Het gaat om een 31-jarige Hindustaan die bij zijn arrestatie een zakje met 45 gram jami bij zich had plus nog 26 pakjes hasj met een totaal gewicht van 13 gram en 162 xtc-tabletten. Bij de drugsverkoper is ook een rifle met een afgezaagde loop en 6 patronen aangetroffen. Naast illegaal wapen- en de drugsbezit stuitte de politie nog op een bedrag van SRD 20.000 en iets meer dan USD 500,=.

More
articles