Bondscoach Gorré wil door met Natio

Dean Gorré slaagde er dinsdagavond niet in zich met Suriname te plaatsen voor de volgende ronde van de WK-kwalificatie, maar wil toch aanblijven als bondscoach. De trainer ziet ge-noeg aanknopingspunten.
De Surinaamse ploeg slaag-de er in Paramaribo niet in de 1-0 nederlaag uit het heenduel tegen Nicaragua weg te poetsen: 1-3.
Zo komt er al na twee kwalificatiewedstrijden een einde aan de WK-droom van Gor-ré, die een streep kan zetten door deelname aan het mondiale eindtoernooi van 2018 in Rusland. Desalniet-temin zou hij graag de eindverantwoordelijke blijven.
“We zijn er niet in geslaagd de volgende ronde te berei-ken, dus in die zin is het pro-ject ook niet geslaagd”, vertelde Gorré vlak na de thuisnederlaag tegen Nica-ragua. “Maar op een hoop andere punten hebben we duidelijk stappen gemaakt”, ziet hij de positieve kant. Wat hem betreft is er ge-noeg goed werk verricht.
“Zo hebben we alle Suri-naamse spelers zowel technisch als medisch in kaart gebracht. Dat was nog niet gebeurd toen wij met deze klus begonnen”, legt Gorré uit. “Daarbij heeft het team voetballend duidelijk progressie geboekt. Ik zie dus voldoende aanknopingspunten om mee verder te gaan. Deze week praat ik met de SVB, de Surinaamse voetbalbond, om te kijken wat de volgende stappen zijn. Maar ik wil graag door als bonds-coach van Suriname”, sloot hij af.
In tegenstelling tot Patrick Kluivert, bondscoach van Curaçao, kon Gorré niet be-schikken over spelers met een dubbele nationaliteit. Die kwestie staat in Surina-me inmiddels wel op de politieke agenda. Gorré hoopt dan ook snel duidelijkheid te krijgen en te kunnen be-schik-ken over spelers met Suri-naamse roots die in Europa – en dan vooral Nederland – actief zijn. Curaçao bereikte de derde ronde deze week wél.

uit: VoetbalInternational

More
articles