Nicaragua heeft Suriname uitgespeeld

(Foto: Regillio Derby)

Suriname is gisteren in eigen huis uitgeschakeld voor verdere deelname aan het WK- kwalificatietoernooi. Natio verloor met 3-1 van Nicaragua na een ruststand van 1-1. De uiteindelijke stand na 2 gespeelde partijen is 1-4 voor Nicaragua. Volgens Dean Gorré, bondscoach van Suriname, heeft de tegenstander van de nationale selectie hun uitgespeeld. Gorré gaf verder aan dat Suriname de wedstrijd met een tactiek gestart heeft om het duel aanvallender aan te pakken en zo snel als mogelijk tot scoren te komen. Dat plan lukte ook, maar ging snel verloren naarmate de wedstrijd op gang kwam. Met het doelpunt van Roxey Fer in de derde minuut kwam Suriname op een overall score van 1-1.

In dit geval had Fer wel voordeel van het drassige veld, waardoor het leder bleef hangen en hij de bal langs de doelverdediger van Nicaragua, Justo Lorente Collado wist te rollen met een zachte trap. Dit was reden genoeg dat het goed opgekomen thuispubliek om uit zijn dak te gaan. Dat duurde niet al te lang, omdat de gasten een gepast antwoord op het spel van Suriname hadden en terug kwamen in het duel. Het lukte nog aan Manuel Rosas Arreola , Carlos Chavarria Rodriguez en Carlos  Chavarria Rodriguez om het net van Obrendo Huiswoud te vinden.

Gorré vertelde dat de jongens aangeslagen waren na het tegendoelpunt en dat die teleurstelling hun parten gespeeld heeft in de rest van de wedstrijd. “Ondanks dat, hebben de jongens keihard gespeeld, maar het mocht niet baten”, vertelde de bondscoach. Op een gegeven moment maakte Suriname gebruik van zijn wissels, maar die konden ook geen antwoord op de problemen van de tegenstander geven. Nicaragua heeft volgens de eindverantwoordelijke van de selectie de gastheer uitgespeeld met zijn combinaties met voor Natio het noodlottig gevolg. Henry Duarte Molina coach van Nicaragua, was trots op zijn spelers, maar niet op de SVB. Hij gaf aan dat ze een betere behandeling van de SVB hadden verwacht als spelers, omdat ze ook mensen zijn. In de vier dagen dat ze in ons land waren, hebben ze slechts kip gegeten en hebben ze ook niet genoeg getraind. Toen de selectie van Suriname in Nicaragua was, heeft de organisatie aldaar de selectie een veel betere behandeling gegeven, meent Molina.

More
articles