Brons voor Ifrish Alberg op Zuid-Amerikaanse Atletiekkampioenschappen

Ifrish Alberg heeft vrijdag de bronzen plak gewonnen op de 100m van de Zuid-Ameri-kaanse Atletiekkampioenschappen in Lima, Peru. Deze prestatie is volgens de Surinaam-se Atletiek Bond (SAB) een hoogtepunt in de carrière van de atleet die er hard voor ge-werkt heeft. Alberg behaalde het brons in een tijd van 10.57 seconden tegen een windsterkte van -1.1 m/s.
Op deze 49ste Zuid-Amerikaanse Kampioen-schappen, die van 12 tot en met 14 juni plaatsvonden, heeft ons land met de prestatie van Alberg een derde plaats en ook nog 5 finaleplaatsen gehaald.
De SAB heeft met een delegatie  bestaande uit de dames Daniëlle Clark en Sunayna Wahi en de heren Alberg, Jürgen Themen en Jef-frey Vanan geparticipeerd aan deze spelen.
Vanan  die ook in de finale van de 100m liep, eindigde op de vierde plaats in een tijd van 10.60 seconden. “Het was een heel enerve-rende strijd tussen onze sprinters die het de laatste tijd vaker tegen elkaar hebben opge-nomen”, aldus de SAB.
In de voorronde van de 100m liep Alberg een tijd van 10.59 seconden. Dit was de snelste tijd van de voorronde.  Vanan had met een tijd van 10.73 seconden de zevende snelste tijd van de voorronde.
Wahi wist ook een finaleplaats te behalen op de 100m. Zij eindigde als zesde in een tijd van 11.78 seconden bij dezelfde windsterkte als de mannen, namelijk 1.1 m/s. Verder verscheen ook Clark aan de start, maar haar se-rie op de 100m moest om onduidelijke redenen overgelopen worden. Helaas wist Clarck zich niet voor de finale te plaatsen.
Op 13 juni werd de 200m gelopen. Zowel Wahi als Clark plaatste zich voor de finale.
Wahi werd derde in de eerste serie in een tijd van 24.67 seconden, terwijl Clark in haar serie vierde werd met een tijd van 24.83 seconden. Bij de mannen liep Themen een tijd van 22.11 seconden en eindigde hij als vierde in de derde serie. Helaas was deze tijd niet genoeg voor een finaleplaats. Vanan heeft vanwege een blessure die hij eerder opliep moeten afzeggen voor de 200m.
Op zondag 14 juni, de laatste dag van de Zuid-Amerikaanse Kampioenschappen verschenen Wahi en Clark aan de start in de 200m finale bij de dames. Zij eindigden respectie-velijk als vijfde (24.02 seconden) en zesde (24.71 seconden). Beide dames liepen een betere tijd dan in de series. De atleten keerden vandaag weer huiswaarts.

More
articles