Boma Star maakt goede start in promotie degradatie wedstrijden

Het is Boma Star gisteravond in een druk bezochte Frank Essedstadion gelukt om in een zeer enerverende partij met 4-3 van Robinhood te winnen, dit na een ruststand van 2-1. Deze twee teams nemen het tegen elkaar op voor een plaats in de hoofdklasse competitie van de Surinaamse Voetbal Bond. Aan de kant van het winnend team waren het Alfredo Finkie, Mitchel Kisoor 2x en Jelany Djemesie die het net van Robinhood wisten te vinden. Voor Robinhood, die weer in de hoofdklasse wil komen, waren het Roxey Fer, Bebeto Paddie en Cerezo Haabo die tot scoren kwamen. Aan de kant van Robinhood kreeg Roxey Fer ook een kans om middels de elf meter stip tot scoren te komen, maar zijn schot ging rakelings naast het doel van Manuel Kowid. In deze partij heeft Robinhood de betere kansen gekregen om het duel in hun voordeel te bepalen, maar door het ontbreken van koelbloedigheid, liep het anders af. Coach Dwight Renfurm hiermee door de pers geconfronteerd, zegt dat zijn spelers in de eerste helft hun opdrachten niet naar behoren hebben uitgevoerd. Hierdoor zijn ze tijdens de rust aangesproken en in de tweede helft kwam er een verandering in het spelbeeld. In de eerste helft leek het voor de coach alsof de jongens overhaast aan het werk gingen, waardoor het team op het middenveld veel balverlies leed. In de tweede helft was er een ander spelbeeld door Boma Star onder druk te zetten, maar alleen in de verdediging zijn er wat steken gevallen waardoor de tegenstander veel ruimte kreeg waarvan hij ook goed gebruik heeft gemaakt. De coach geeft tot slot aan dat er nog een wedstrijd te spelen is en dat men zal herstellen wat fout is geweest. Robinhood ziet zichzelf wel terug in de hoofdklasse. Coach Van Throo van Boma Stars, die een doelpunt op Robinhood heeft, zegt dat dit duel een heel belangrijke is geweest. Dit winnend duel moet als een goede stap gezien worden in de promotie degradatie wedstrijden. Het uitkijken is naar de tweede wedstrijd van de komende week. Met zo een score zijn de jongens van Boma Stars gemotiveerd. Terugblikkend op de partij zegt, Van Throo dat de wedstrijd een redelijk niveau had. Het moment dat de stand 2-1 voor Boma Stars was en Robinhood een penalty toegekend kreeg maar die miste, was het een moment van opluchting voor de coach en zijn spelers. Als Robinhood 2-2 had gemaakt, was het erop of eronder, nu start Boma Star de volgende week met een voorsprong. Het wachten is op de return die de komende week gespeeld wordt.