Aanslagpleger Dallas door scherpschutter gedood

De man die vanmorgen vanuit een gepantserde autobus het vuur had geopend op het hoofdbureau van politie in de Amerikaanse stad Dallas, is tijdens een wilde achtervolging doodgeschoten door een scherpschutter van de politie. De sniper raakte de man vanaf een afstand door de voorruit van het voertuig.
De politie vond de man kort daarna dood in zijn busje. Het duurde even voordat duidelijk werd dat de man was overleden, omdat de politie niet meteen zijn voertuig durfde te naderen. De verdachte had namelijk onthuld dat het voertug vol lag met explosieven.
Hierdoor werd een robot ingezet. De dader identificeerde zichzelf als James Boulware en noemde ook een mogelijk motief voor zijn daad: hij nam het de politie kwalijk, dat die hem de voogdij over zijn zoon had ontnomen en hem ervan beschuldigde ‘een terrorist’ te zijn.
Volgens de politie handelde Boulware alleen toen hij vanochtend het hoofdbureau van politie in Dallas onder vuur nam. Buiten het gebouw werden later explosieven aangetroffen. Na zijn daad sloeg hij op de vlucht, maar werd zoals voormeld klemgereden.
Door de consternatie die ontstond na de aanslag op het bureau, had de politie het vermoeden dat er vier personen betrokken waren bij de beschieting. Niemand raakte gewond bij de aanslag.

More
articles