Kanhai en Hoogvliets officiële IFBB Judges

Manav Kanhai en Roy Hoog-vliets, respectievelijk voor-zitter en penningsmeester van de Surinaamse Body-building & Weightlifting Bond (SBWB) zijn sinds kort officiële judges van de In-ternationale Bodybuilding & Fitness Bond (IFBB). Het duo heeft tijdens de meest re-cente Arnold Classics Brasil 2015 meegedaan aan de cursus jureren, en deze met succes afgerond.
Na het volgen van de cursus bij de Chief-Judge van de IFBB, de heer P.Filleborn, mochten beide SBWB-functionarissen tijdens enkele wedstrijden op de Arnold Classics hun examen afleg-gen, welke zij met succes hebben gedaan. Na het examen hadden Kanhai en Hoog-vliets de eer hun Judge-paspoort en IFBB Judge Badge in ontvangst te mo-gen nemen uit handen van de IFBB President Rafael Santonja.
Kanhai en Hoogvliets zijn nu officiële IFBB Judges, hetgeen inhoud dat zij op internationale IFBB wedstrijden over de gehele wereld mo-gen jureren. Dit mag zeker oook gezien worden als een bijzondere prestatie.
Tot nu toe kende Suriname slechts één IFBB Judge, met name het welbekende erelid Theo Nekrui. Nekrui is meer dan 30 jaren de enige IFBB Judge binnen de gelederen van de SBWB geweest.
Hij heeft zich onlangs na ja-renlange gerespecteerde verdiensten binnen de body-buil-dingsport teruggetrok-ken.
Suriname werd op de Arnold Classics Brasil 2015 vertegenwoordigd door Mr.Suri-name 2014 Soepe Koese, die in een sterk veld van 17 deelnemers een uitstekende vijfde plaats heeft behaald.

More
articles