Certificaat voor bijna 60 militairen na training Defensie China

Vandaag hebben 58 officieren en manschappen van de Surinaamse Marine en Landmacht een certificaat ontvangen tijdens een ceremonie in de Memre Boekoe Kazerne. De gecertificeerden ontvingen dit na een theoretische en een praktische training te hebben gevolgd van een Chinees technisch team dat thans in Suriname is voor het verzorgen van de trainingen. Deze trainingen duurden van 1 tot en met 10 juni.
In totaal waren er zes best geslaagden, waaronder korporaal Harold Manhoed en korporaal Roy Bikharie. De Chinese ambassadeur in Suriname , Yang Zigang feliciteerde de gecertificeerden en gaf aan dat de cursisten tijdens de trainingen professionalisme, verantwoordelijkheid en vaardigheden hebben geleerd. Tevens hebben de cursisten geleerd hoe zij militair materiaal moeten onderhouden. “Jullie hebben allemaal heel hard gewerkt in de korte periode van 1 tot en met 10 juni en jullie weten nu hoe je met het geschonken materiaal om moet gaan.” Het gaat om in totaal 24 verschillende voertuigen die door de gecertificeerden onderhouden moeten worden.
Kapitein Jouri Kasandiredjo die het geheel bij de trainingen coördineerde gaf aan dat de trainingen onder andere gingen over hoe de geschonken equipementen, zoals de tien multifunctionele elektrische voertuigen, moeten worden bediend en onderhouden. Al de geschonken materialen staan al klaar om ingezet te worden bij het uitvoeren van werkzaamheden van de militairen.
Bij deze training waren het slechts de technische mensen die de training hebben gevolgd. Het gaat onder andere om chauffeurs, monteurs en elektromonteurs die de trainingen hebben gevolgd. Volgens kapitein Kasandiredjo gaat het om Chinese voertuigen, deze kunnen verschillen met equipmenten van andere makelij.

More
articles