Politieberichten

Politie assisteert bij sluiting supermarkt

De buurtmanager van politie Uitvlugt, Henry Kia, heeft gisteren, maandag 8 juni, omstreeks 10.00 uur de bestuurdienst van Zuid-West bijgestaan bij het sluiten van een supermarkt op de hoek van de Kasabaholoweg en de Hoedenpalmstraat. De politie werd om assistentie gevraagd nadat het personeel van het districtscommissariaat de toegang tot de supermarkt werd geweigerd door de dienstdoende winkelier. Bij controle in de winkel is gebleken, dat de goederen op de uitstaande rekken uitwerpselen van ratten hebben. Verder zijn heel wat consumptiegoederen vervallen en aangegeten door ratten. Het bericht over de onhygiënische toestand van de supermarkt kwam aan het licht nadat een consument zijn beklag had gedaan bij de bestuursdienst over maden die in een fles waren aangetroffen. Hij ontdekte de maden toen hij wilde drinken van de inhoud uit de fles. De supermarkt is in opdracht van de districtcommissaris gesloten voor het publiek.

Winkeldief aangehouden en opgesloten

De afgelopen week is vanuit de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname (KPS) een filmpje via de media aan de samenleving getoond waarin te zien is hoe een man, een vrouw en een jeugdige diefstal plegen in een supermarkt te Coronie.
De politie van Albina heeft op zaterdagmiddag 6 juni een tip gehad van een burger dat de mannelijke verdachte op Albina was en ook waar hij zich bevond. De politie reageerde gelijk op deze tip met als resultaat dat de man is aangetroffen en aangehouden. Daarna is hij in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. De verdachte is ene Kenneth M., alias Bomba, oud 47 jaar. Hij geeft toe dat hij, samen met anderen, diefstal heeft gepleegd in een supermarkt in Coronie. De overige verdachten worden nog opgespoord.

Politie maakt arrestatie bij in beslagname drugs

De politie van het bureau Nieuwe-Haven heeft tijdens invallen op verschillende locaties binnen hun ressort onder andere marihuana, crack en hasj in beslag genomen.  In de Fredericistraat is ruim 1 kilogram marihuana in beslag genomen. Daarbij zijn de verdachten Thomas T. en Seon R. aangehouden en in verzekering gesteld.  Nabij de hoek van de Hooge- en de Hofstraat is in beslag genomen crack: hasj verpakkingsmateriaal en een fijnweger. Daarbij is de verdachte Giliano G. aangehouden en ingesloten.

More
articles