Bewoners Krishnasingproject voelen zich gepakt

,,U zei dat u de wegen zou verharden. Na jaren is dat nog niet het geval. Het water staat heel hoog en er is geen goede afwatering. We werken hard om een bouwkavel te kopen. Je bouwt uiteindelijk een woning erop, maar toch zijn er tal van problemen,” aldus een reactie van een boze bewoner van het Krishnasingproject aan de Vredenburgweg, serie B.
Gisteravond moesten politie- en legereenheden met spoed naar het project om er de orde te herstellen, omdat ruim 500 bewoners woendend waren op de verkavelaar en beheerder Dewanand Krishnasing. Hij had een aannemer opgedragen de weg met zand op te hogen. Echter bleek men tegen de zware regens niet de juiste soort zand te hebben gebruikt. Dat had tot gevolg dat de bewoners van het project op de hoek van de Vredenburgweg serie B en de hoek van het project gestrand waren en niet naar hun woonhuis konden komen.
Marita Ritfeld-Asontoe, agent van politie, is ook bewoner die er last van ondervond. Zij vertelde dat het gisteren een beetje uit de hand is gelopen. De politieagenten en militairen waren daar getuige van. “De schoolkinderen konden na school niet naar huis en de overige bewoners evenmin. Dit duurde tot ongeveer negen uur in de avond.

Ritfeld deelde verder mee, dat Krishnasing zich niet aan afspraken met de bewoners gehouden heeft. Hij zou de wegen asfalteren en voor de nodige nutsvoorzieningen zorgen. Dat alles heeft hij na ruim 9 jaren nog niet gedaan. “Dit is ons nu als buurtbewoners teveel geworden. Hij heeft ons voor de gek gehouden en opgelicht. We verdienen een menselijke behandeling en die krijgen we nog steeds niet”. Er zijn tal van problemen die nog opgelost moeten worden. Door het voorgaande zal er morgen een schrijven gericht worden aan de minister van Open-bare Werken (OW). Daarnaast zullen de buurtbewoners gezamenlijk aangifte doen tegen de heer Krishnasing.
Krishnasing, de eigenaar, verkavelaar en beheerder, zegt dat hij er alles aan doet om het project te ontwateren. Het is de bedoeling er een pompgemaal te plaatsen mede vanwege het feit dat het water uit de Pararivier komt: “Ik heb de bewoners van het project om wat geduld gevraagd, omdat ik denk dat het probleem opgelost kan worden. We zijn nu druk bezig om de kanalen op te schonen.” Aldus Krishnasing.

More
articles