Badmintonspeler Opti maakt forse stijging op wereldranglijst

De Surinaamse badmintonspeler Sören Optie heeft een forse stijging gemaakt op de World Junior Ranking-lijst.
Optie nam vorige week op Trinidad & Tobago deel aan de Trinidad & Tobago Inter-national 2015.
Alhoewel Optie niet met de volle winst terug is gekeerd heeft zijn bezoek aan Trini-dad toch wel vruchten afgeworpen. Op de World Junior Ranking-lijst heeft hij een sprong van 25 plekken ge-maakt. Dit is in Suriname nog nooit gebeurd dat een speler zo een grote sprong maakt binnen de internatio-nale badmintonwereld.
Zijn stijging ziet er als volgt uit. World Junior ranking positie per 28.05.2015 is # 62; Pan-Am junior ranking positie , per 28.05.2015 is # 04; Carebaco/Cacso ranking is # 02; South American ranking is # 02: Een totaal van 3735 rankingpoints.
Op Trinidad was er winst en verliest voor Optie. Hij won zijn eerste herenenkelwedstrijd van Nicholas Bonkows-ky 23-21/21-8, maar helaas keerde het tij de volgende dag en verloor Optie van zijn Canadese tegenstander Martin Giuffre: 21-13/21-8. Optie gaat zich nu voorbe-reiden op zijn deelname aan de Pan-Am Junior in Mexico. Dit toernooi loopt van 2 au-gustus tot en met 9 augustus aanstaande. De kosten voor deelname aan deze toernooien is geheel uit ei-gen middelen en sponsoring.

More
articles