Asiskumar Gajadien:

“NDP kan met ons praten als VHP idealen terug te vinden zijn in hun denken”

GajadienVHP’er Asiskumar Gajadien die wederom gekozen is in het kiesdistrict Wanica, wacht op de officiële uitslag van de verkiezingen die op 25 mei jongstleden hebben plaatsgevonden. De politicus geeft aan dat er, gelet op het feit de meerderheid van de stemgerechtigden op de NDP gestemd heeft, deze partij nu mag beslissen welke richting de partij opgaat. Hij geeft verder aan dat de VHP in combinatieverband met V7 de verkiezing is ingegaan, maar nu blijkt dat het aantal stemmen dat op de NDP is uitgebracht, bijna net zo groot is als het aantal dat op de VHP is uitgebracht.
Gajadien benadrukt dat de VHP wel veel sterker is geweest in Wanica, Saramacca en Nickerie. Voor Paramaribo is het nog even onduidelijk. Gelet op de zetelverdeling zegt de politicus dat een samenwerking met de NDP afhangt van verschillende factoren. “Wij staan altijd open om met een ieder te praten, zolang de idealen die de VHP nastreeft, maar terug gevonden kunnen worden in de gesprekken. “Het aantal zetels dat tot nu toe in de wacht gesleept is door de VHP geeft aan dat er bijzonder veel mensen achter de idealen staan die de partij gepresenteerd heeft. Dit kan onmogelijk verwaarloosd worden,” aldus Gajadien.
Gajadien geeft tot slot aan dat de NDP misschien op één lijn kan staan met de VHP om het volk vooruit te brengen. Vooralsnog nog kan er nog niet gesproken worden over voorwaarden. Het beste is volgens de politicus om de omstandigheden af te wachten om een besluit te nemen. Eugene Merkus, hoofd van het Centraal Hoofdstembureau, zegt dat het minimaal nog twee weken kan duren alvorens het CHS een openbare zitting kan hebben om de officiële verkiezingsuitslag bekend te maken.

More
articles