Politie arresteert agressievelingen

Het arrestatieteam van de politie heeft op donderdag 29 mei drie opstandigen die gewelddadig tegen de politie handelden in het ressort Latour tijdens een show op vrijdag 20 mei aangehouden en in verzekering gesteld.
Drie politiemannen van het ressort Latour waren op 20 mei belast met vrije surveillance in een politievoertuig in het voormeldde ressort toen op een gegeven moment een man assistentie van de politieagenten vroeg. De man gaf aan, dat op de hoek van de Baitali- en de Ramgoelamweg een man stond die een mes bij zich had. De politie reed naar voornoemde kruising om een onderzoek in te stellen. De ambtenaren wilden de man ene Waterberg T. die vermoedelijk het mes bij zich droeg fouilleren. Waterberg verzette zich toen tegen de politieagenten. Kort daarop keerden ene Plein alias “Rasta” een broer van Waterberg en Burleson S. ter assistentie van Waterberg zich tegen de agenten. De politieagenten raakten toen verwikkeld in een gevecht met het drietal. Op een filmpje dat circuleert op social media, is duidelijk te zien hoe Waterberg terugrent en hard en met kracht trapt naar het lichaam van één van de agenten.
Het Korps Politie Suriname betreurt deze gedraging ten zeerste en zal niet toestaan dat enkelingen in de samenleving politieambtenaren in de rechtmatige uitoefening van hun taak belemmeren en of aanvallen. Deze gedragingen of handelingen zullen met alle ten dienste staande middelen worden afgestraft!

More
articles