Vechters Poeketie naar Rotterdam Cup

Zeven vechters van Sportin-stituut Poeketie en instructeur Berto Poeketie zelf zijn vandaag naar Nederland vertrokken voor deelname aan de Rotterdam Cup 2015.
Dit internationaal karate-toernooi vindt plaats op zon-dag 31 mei aanstaande in Sporthal Campus Hoogvliet en het is de tweede keer dat Sportinstituut Poeketie hieraan zal meedoen.
In het jaar 2013 deed de ka-rateschool voor het eerst mee aan dit toernooi. Toen werd Georgeteni Dankoi als negenjarige kampioen in de categorie 10-12 jaar. Thierry Deel werd semi-kampioen in de categorie -14 jaar.
Vermeldenswaard is dat pe-riode van inschrijving voor deelname aan dit internatio-naal evenement reeds ach-ter de rug is. Er zijn 448 deelnemers uit 13 landen.
De Surinaamse selectie be-staat uit de volgende karateka’s: Berto Poeketie,  Geor-geteni Dankoi, Vanity Menig, Thierry Deel, Shyfka Land-veld, Chomar Mateda, Ama-deo Main en Thony Gatonie.
Binnen de karatesport, zo-wel lokaal als internationaal, hebben deze jonge sporters hun sporen  verdiend.
Main is kampioen van Suri-name in zijn categorie en Gatonie heeft ons land voor het laatst in Canada vertegenwoordigd.
“Het niveau tijdens de Rot-terdam Cup is vrij hoog. Om binnen de eerste drie te ein-digen, is het “knokken” ge-blazen, maar we zijn goed voorbereid en gaan voor het beste”, aldus Poeketie.
De selectie keert op zondag 7 juni terug.

More
articles