Het zou een overwinning moeten zijn

Suriname, 353.000 kiesgerechtigden heeft 933 volksvertegenwoordigers in tien kiesdistricten, 62 ressorten en 623 stembureaus gekozen. De NDP blijkt de ‘grote’ winnaar te zijn. De NDP is duidelijk in zijn nopjes met het verkiezingsresultaat.
De PDO kan met betrekking tot de uitkomst van de verkiezingen niet van een teleurstelling spreken. De Alternatieve Combinatie waarvan de partij deel uitmaakt heeft zich met goede bedoelingen kranig gedragen. Het pas opgang gekomen samengaan met de ABOP in AC-verband is een goede basis om verder op te gaan. De AC is volgens de officieuze uitslag 5 zetels rijk. De PDO zegt bij monde van voorzitter Nain: ‘Bedankt voor de stemmen op de beste partij van Suriname, wij staan middenin nieuwe ontwikkeling. Ons streven om Suriname glorieus te maken is harder nodig dan ooit. De mooiste jaren van de Partij voor Democratie en Ontwikkeling liggen nog voor ons. Dank voor elke stem. En hoeveel het er ook waren de PDO zegt dank u’
De NDP is als het ware veroordeeld tot orde op zaken stellen. De scheppers van het huidig politiek bestel hebben een situatie geschapen die zij niet alleen moet rechtrekken, bijsturen en ontwikkelen maar Suriname ook moet maken tot de Kroon van Zuid-Amerika.
De PDO ziet niet in hoe de ‘overwinnaar’ in zijn eentje Suriname zal transformeren tot het beloofde land. Het kind kan de was niet alleen aan. De PDO wil dat de ‘machthebber’ meer en beter bijdraagt aan de ontwikkeling van Suriname.
De Partij voor Democratie en Ontwikkeling zet zich daarom op eigen wijze in voor een beter Suriname een volk dat opgewassen is tegen de talrijke stormen van het leven.
Nain: ‘Diep in het hart weet iedereen waar de schoen wringt in ons geliefd land. De PDO concludeert, dat op basis van de verdeling van De Nationale Assemblee met in-breng van het maatschappelijk middenveld, er een politiek evenwicht moet zijn in het bestuur van de Republiek Suriname in zijn veertigste jaar.
Bij de informatie en de formatie zal in algemeen belang rekening moeten worden gehouden met wat er leeft en speelt in Suriname en de wereld. De laatste tijd komt de uidrukking: ‘wij gaan het alleen doen’ vaker uit de lucht vallen.
‘Is dat de werkwijze om de fel begeerde eenheid in Suriname te bewerkstelligen’, vraagt voorzitter Nain zich af. De ontwikkeling van Suriname moet komen uit een reine geest, dan alleen is de vrucht zoet.
Nain stelt: ‘Als de NDP een been beetje goede wil aan de dag legt krijgt Suriname een redelijke regering in een land waar de verkiezingscampagnes fel waren en hier en daar dreigden te ontaarden.
Suriname voorwaarts!

More
articles