Rusland verwijt ‘Coby’ chaos NPS-campagne

(foto: Johan de Randamie)

Gelet op de voorlopige resultaten van de verkiezingen welke gisteren gehouden zijn, blijkt het dat de NPS van 4 naar 2 zetels is teruggevallen. De voorzitter van de partij, Gregory Rusland die hoogstwaarschijnlijk samen met de kandidaat Patricia Etnel binnenkomt, is de mening toegedaan dat het gedrag van hun kandidaat nummer 10, John ‘Coby’ van Coblijn, voor een beetje verwarring heeft gezorgd bij de kiezers van de NPS.
Volgens de politicus is het een publiek geheim dat Coby graag een plaatsje in het parlement wilde, waardoor hij wat acties heeft ondernomen die niet door de achterban begrepen werden. Deze acties hebben gemaakt dat er een beetje verwarring is veroorzaakt die wat impact gehad heeft op het resultaat van de verkiezingen van de groene partij, NPS. Rusland geeft verder aan dat het zo lastig werken is, vooral als het om een gestructureerde organisatie gaat. De voorzitter van de partij wil niet aangeven als er maatregelen getroffen zullen worden tegen Van Coblijn. “ We geven leiding aan een organisatie waar er na lang onderhoud besluiten worden genomen. Je merkt dat er bepaalde situaties ontstaan en daar zul je mee moeten dealen. Ik denk dat de partij de situatie zal moeten evalueren om dan maatregelen te treffen, zodat er weer rust in de partij komt.”
In het verlengde hiervan kan ook gesteld worden, dat het gedrag van John van Coblijn alleen invloed kan hebben gehad in Paramaribo, maar niet in de andere districten waar NPS aan de verkiezing in V7 verband heeft deelgenomen. Waar de NPS in het district Para vijf jaar terug 1 zetel in de wacht sleepte, heeft de partij bij deze verkiezing geen enkele zetel. De NDP heeft daar alle drie ze-tels in de wacht gesleept, waarbij ook de oud-NOSer Patrick Kensenhuis een DNA-post krijgt toegewezen. Over het voorlopig resultaat, wenst Rusland niet echt op in te willen gaan. “ Ik wil nog geen uitspraken doen, omdat het nu slechts om speculaties gaat. Enige dat we nu kunnen zeggen, is dat de NDP als grootste partij uit de bus is gekomen, gevolgd door de combinatie V7.” Gregory Rusland is niet teleurgesteld in het voorlopig resultaat. “Bij een verkiezing moet er met alles rekening gehouden worden. Het is al gebeurd en we hadden het graag anders gewild. Een ieder staat in zijn recht om zijn keus te maken. Over het resultaat kan er geen oordeel geveld worden.” Hij geeft verder aan dat er ook wat zaken die niet horen, aan de orde zijn gekomen. “ Bij kwam kijken, dat kiezers op een positie gebracht zijn geworden om een keus te maken die ze misschien niet wilden en of van plan waren te maken. Aan mensen zijn er gronden en jobs beloofd en aan de andere kant zijn er tal van mensen bedreigd met het verliezen van hun baan als ze niet zouden willen meewerken.” De NPS voorzitter geeft als slot aan dat dit heel jammer is, omdat het aan de kiezers zelf overgelaten moest worden om zonder enige druk een keus te maken. Helaas was dat niet het geval.

More
articles