Personeel de Ware Tijd legt werk neer

Het personeel van het ochtendblad de Ware Tijd heeft hedenmorgen het werk neergelegd. Het personeel verzamelde zich in de ochtend samen met Robby Naarendorp de voorzitter van de Ware Tijd Werknemers Bond, (dwtwb) waarna men aan de onderhandelingstafel ging. Daarbij werd besloten het werk te stoppen. Volgens de bondsvoorzitter, hebben iedereen, van bewaker tot journalist het werk neergelegd. Het ligt in de bedoeling dat het personeel rond 18:00uur naar de drukkerij gaat om te voorkomen dat de kranten voor de volgende uitgave toch gedrukt worden.
De bondsvoorzitter geeft aan dat men thans aan het onderhandelen is over de nodige aanpassingen die opgenomen zijn in de cao. Het gaat onder andere om loonaanpassingen, voedingstoelagen en de implementatie functie analyse, waarvoor er jaren terug een overeenkomst is getekend. Het blijkt dat deze zaken steeds weer worden uitgesteld. Er is vanuit de bond een aanbod gedaan, maar de leden merken dat het tegenbod vanuit de leiding er een is waaruit geconcludeerd moet worden dat de directie aangeeft niet verder te willen onderhandelen. Naarendorp geeft verder aan dat er gevraagd is voorstellen te doen om de plooien glad te strijken, maar volgens de bondsvoorzitter blijft de leiding van het bedrijf bij zijn standpunt. De directeur van het ochtendblad Ben Halfhide, had voorgesteld om donderdag weer rond de tafel te gaan, maar de leden zijn het er niet mee eens. Als gevolg hiervan heeft men besloten om het werk volledig neer te leggen. Dit betekent dat het ochtendblad morgen niet uitkomt. Al de leden zijn naar huis gegaan. Naarendorp vindt dat er voldoende signalen zijn geweest om aan te tonen dat de bond niet aan het grappen is. Afgelopen week had men reeds een prikactie gevoerd. “Als de directeur niet serieus omgaat met de klachten, is het personeel niet bereid onder zijn voorwaarde het werk voort te zetten”.
De bondsvoorzitter vreest niet dat er gevolgen voor zijn leden zullen zijn, omdat ze een rechtvaardige strijd leveren. “ We vragen een sociaal rechtvaardige verdeling op basis van het bedrijfsresultaat 2014. Er is sprake geweest van een gezamenlijke inspanning van directie en personeel, dus men heeft het recht naar zijn sociaal rechtvaardige deel te vragen. We hebben om een procentuele verhoging gevraagd, maar vanuit de directie is er eenzijdig beslist dat er vaste bedragen worden toegekend.”
Halfhide bevestigt de actie van zijn personeel in gesprek met De West. Hij geeft verder aan dat de bond op 13 mei een voorstel gedaan heeft en dat de leiding van de krant daarna een tegenvoorstel geponeerd heeft. De directeur wil niet prijs geven wat het tegenvoorstel inhoudt. Hij is nu drukdoende met het personeel en de stafleden die nog binnen zijn, om het werk te verzetten, zodat de krant morgen toch kan uitkomen. De directeur wenste niet verder in te gaan op de situatie.

More
articles