V7 rekent op regeerbare zetelwinst

 

“We rekenen erop dat we genoeg zetels zullen vergaren om alleen de regering te kunnen vormen”, aldus de zelfverzekerde coördinator van V7 en voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings-partij (VHP), Chandrikapersad Santokhi, alias Sherrif. De oppositieleider deed de uitspraak vanmorgen nadat hij zijn stem had uitgebracht op stembureau 318, Eugenio Pacellischool te Lelydorp in Wanica.
Santokhi kwam omringd door tientallen aanhangers, te voet bij het stembureau aan, alwaar hij werd opgewacht door veel persmensen. De gedoodverfde presidentskandidaat van V7 is er heilig van overtuigd dat zijn combinatie gedurende de campagne een goede job heeft geklaard. Volgens hem heeft V7 een voortreffelijke campagne achter de rug, waarbij het volk tot in de finesses is uitgelegd hoe het land kan worden geholpen uit de problemen waarvoor de huidige regering heeft gezorgd. Santokhi’s combinatiegenoot en voorzitter van Pertjajah Luhur (PL) is het helemaal met hem eens. Hij zegt zelfs duizend procent zeker te zijn van de overwinning. De PL zit samen met de VHP, BEP, DA’91, SPA en de NPS in V7. Voor Somohardjo is het nu wachten op de sluiting van de stembussen en daarna op het tellen van de stemmen.
Echter, zo zeker als V7 is van de overwinning, zo overtuigd zijn ze ook in het tegenkamp NDP, dat zij aan het langste eind zullen trekken. NDP-topper en parlementskandidaat André Misiekaba twijfelt er niet aan: hij weet het zeker, de Surinaamse bevolking is blij met wat het huidige kabinet heeft gedaan, de Surinamer ziet ontwikkeling, en het land heeft behoefte aan nog vijf jaar.
Sterker nog, Bouterse denkt dat zijn NDP zo goed voor de dag zal komen dat samenwerken met andere partijen niet nodig zal zijn om het nieuwe kabinet te vormen. Het huidige kabinet werd in 2010 gebouwd met steun van onder meer PL en ABOP, terwijl de NDP als onderdeel van MC het beste deel had van de zetels.

MC bestond uit de NDP, PALU, KTIPI en NS. Hal-verwege zijn regeertermijn brokkelde de coalitie zodanig af, dat hij zelfs de meerderheid in het parlement verloor. Nu gaat de NDP alleen de verkiezingen in. De partij heeft zich ontdaan van alle partners. In plaats daarvan, heeft Bouterse een nieuwe, kleinere partij die hij heeft weten los te weken uit de bestaande partners omhelst en laten opgaan in de NDP.
Bij het ter perse gaan van deze editie resten er nog on-geveer 4 van de 12 beschikbare uren om te stemmen. De stemlokalen werden vanmorgen om 07:00 uur geopend. Sluitingstijd is 19:00 uur.

More
articles