Politieberichten

Autodiefstal in de Zwartenhovenbrugstraat
Een grijs gelakte Toyota IST met kenteken PD 58-05 is op woensdag 20 mei, omstreeks 11.00 uur gestolen in de Zwartenho-venbrugstraat. Het voertuig stond aldaar geparkeerd voor een winkelzaak niet ver van de Prinsenstraat. Toen de eigenaar omstreeks half drie ’s middags naar huis wilde, kwam die tot de ontdekking dat haar auto ver-dwenen was. Deze gekwalificeerde diefstal is vastgelegd door een beveiligingscamera. De autodief heeft de auto volgens de beelden met behulp van een valse sleutel opengemaakt, gestart en weggereden. (zie foto’s). Informatie over de auto en/of de dief mag worden verstrekt aan de politie van het bureau Nieuwe-Haven op het telefoonnummer 403101, de Centrale Meldkamer van de politie op het telefoonnummer 115 of aan de politie tiplijn op het telefoonnummer 179.gestolen auto PD 58-05

Verdachten aangehouden kort na een diefstal met geweldpleging
Politie eenheden hebben in de vroege ochtend van donderdag 21 mei Diogo G. (22 jr.), Marvin D. (31 jr.), Orson K. (29 jr.) en Marvin H. (33 jr.) aangehouden op verdenking van diefstal door middel van geweldpleging gepleegd aan de Soekaredjoweg. Zij zijn kort na dit misdrijf aangehouden. Dit misdrijf werd door de gemaskerde en gewapende verdachten gepleegd. Er is een som geld weggenomen. De vier verdachten werden in een auto niet ver van de plaats van het misdrijf aangehouden. Zij hadden onder andere maskers, handschoenen en gereedschappen bij zich. Zij hebben waarschijnlijk tijdens hun vlucht ook spullen in een goot langs de weg gedumpt. De verdachten zijn hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Het verder onderzoek in deze zaak ligt in handen van de afdeling Kapitale Delicten.

robertino L
Robertino L

Verdachte gekwalificeerde diefstal aangehouden ingesloten
De 30-jarige Robertino L. alias Krabu is op donderdag 21 mei aangehouden door het Arrestatie Team. Hij wordt van een gekwalificeerde diefstal verdacht gepleegd in de maand maart van dit jaar aan de Basitostraat te Paramaribo. Bij dit misdrijfl werd een autobus en een kluis met geld buitgemaakt. De autobus is inmiddels teruggevonden.
Met betrekking tot dit misdrijf werden eerder al twee mannen aangehouden en in verzekering gesteld. L.De afdeling Kapitale Delicten is belast met het onderzoek in deze zaak.

Lid roversduo opgepakt
Richard L. is op donderdag 21 mei door de politie aangehouden en in verzekering gesteld voor diefstal door middel van geweldpleging. L. en ene Robert hebben een winkelier overvallen en beroofd in zijn handelszaak te Goede Verwachting. Uit de zaak is weggenomen een som geld en belkaarten. De recherche van Paramaribo Centrum is belast met het onderzoek in deze zaak en is bezig met het opsporen van de comparant van L.

Zus slaat broer ziekenhuis in
Claudia L. is op dinsdag 19 mei aangehouden en in verzekering gesteld voor zware mishandeling van haar broer D.F. De verdachte heeft haar slapende broer ettelijke keren met een metalen pijp op zijn hoofd geslagen met als gevolg dat hij zwaargewond is geraakt. Hij is voor medische behandeling opgenomen in het ziekenhuis. Volgens verklaring van de verdachte werden zij, haar kinderen en overige huisbewoners vaak door D.F. met de dood bedreigd. Claudia L verklaarde verder D.F. haar daags voordat zij hem sloeg, met een mes had bedreigd en dat haar kinderen al geruime tijd in angst leven daar zij heel bang zijn voor hun oom. De metalen pijp en een mes zijn door de politie in beslag genomen.

More
articles