May 25, 2015


Hi-Jet helikopter al 2 dagen vermist


May 25, 2015

Zoekoperaties hebben na twee dag en nog geen tekens van de Hi-Jet helikopter die sinds zaterdagmiddag wordt vermist. Het hefschroefvliegtuig raakte tijdens slecht weer van de radar. De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname liet vandaag aan De West weten dat elk spoor nog steeds ontbreekt. Ondertussen assisteren verschillende lokale vliegmaatschappijen met kleine vliegtuigen en helikopters bij de zoektocht. Het toestel werd gevlogen door Donovan van Embricqs. Hij had ook een technisch medewerker aanboord. De vermiste helikopter was samen met een andere voor een missie in Sipaliwinie. Ze keerden zaterdag terug naar Parmaribo, maar kwamen in onweer terecht. Eén van de piloten besloot terug te keren naar de airstrip van het dorp Pusugrunu. Piloot van Embricqs zette de vluchtrichting Paramaribo voort, maar is nooit aangekomen.