Tammenga Sporthal weer leefbaar

Enkele maanden terug begon men aan de Langatabikistraat nummer 6 met de renovatie van de Tammenga sporthal. Op 29 januari is het eerste startsein voor de renovatie van de hal gegeven en op 23 mei werd de Eshan-hoesen Abdoelrahmansporthal beter bekend als de Tammenga sporthal opgeleverd. Deze werd in het bijzijn van buurtbewoners fees-telijk in gebruik genomen. Volgens Clyde Cummingsburg, voorzitter Werkgroep Reno-vatie Sporthal, heeft het lang geduurd voordat de hal aangepakt werd. Nu ziet de hal er prima uit. Hij vervolgde zijn toespraak door de president te bedanken die zijn woord is nagekomen om de hal binnen zijn regeertermijn te renoveren.  Nu is het tijd voor structuur en regels van de hal. Als men zich niet aan de regels van de hal houdt, is men niet welkom. Bezoekers  mogen niet roken, alcohol gebruiken en men mag ook niet klimmen en/of zaken vernielen. Cummingsburg zegt dat nu niet alleen NIS en Ismay gehuurd kunnen worden voor activi-teiten, maar dat men thans ook kan uitwij-ken naar Tammenga voor een ac-tiviteit.
Voor ElizeLandus, de ressortsraad voorzitter van de NDP te Tammenga, leek het  onmogelijk om de hal voor 25 mei op te leveren. Landus is heel blij en gaf verder aan dat de Tammenga school geruime tijd geen plek had om te gymen, maar dat dit nu tot het verleden behoort, daar de zaal nu af is. Directeur Sportzaken hoopt dat er goed gebruik gemaakt zal worden van de zaal. De nieuwe zaal stelt de jeugd in staat om  zich in  verschillende takken van sport te ontwikkelen.
NDP-parlementariër, Melvin Bouva  die ook in de vaste DNA-commissie van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zit gaf tijdens zijn toespraak aan dat de mens centraal staat. Daarom wordt er in de mens geïnvesteerd. “. Kijk maar naar de investering in de sportaccommodaties, zoals de mini sportvelden in verschillende wijken. Over 2-10 jaar zal men zien dat mensen die  op de hoek stonden en/of andere plannen hadden, door deze ontwikkeling op andere gedachten zijn gebracht.” MinisterIsmantoAdna van Sport- en Jeugdzaken, gaf aan dat het de vorige regering aan leiderschap ontbrak. De huidige regering heeft leiderschap getoond om zaken aan te pakken. Hij gaf verder aan dat de hal over ongeveer vijf weken speelklaar is en dat het project ruim SRD1 miljoen gekost heeft. Het beheer van de hal is thans in handen van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

More
articles