V7 streeft naar teruggave Suriname aan volk

“Wij gaan het land teruggeven aan het volk! Dat is ons streven!” Ferme woorden van de VHP-voorzitter en coördinator van de V7-combinatie Chandrikapersad Santokhi, gisteravond tijdens een drukbezochte massameeting in Wanica. Volgens Santokhi is dat de grootste missie van de nieuwe V7-regering. Tijdens de meeting heeft hij ten overstaan van het publiek de overige partijvoorzitters opgeroepen om een eerder gemaakte afspraak opnieuw te bevestigen: “Wij gaan als eerste de broekriem aanhalen!” Meteen na haar aantreden, zal de nieuwe regering op de rem trappen voor wat betreft de alsmaar stijgende salarissen van de president en ministers, die gaan voorlopig niet meer omhoog. Santokhi is daarnaast vastbesloten het verkwistend beleid dat de huidige regering voert, direct stop te zetten als de V7 regeermacht krijgt. Hij kreeg ondersteuning van zijn V7-partners: Celsius Waterberg (BEP), Winston Jessurun (DA’91), Gregory Rusland (NPS), Paul Somohardjo (PL) en Guno Castelen (SPA).
Santokhi is getroffen door de armoede die hij tijdens zijn ‘Meet the people’ campagne van dichtbij heeft gezien en van de andere noden waarmee de bevolking kampt.

Hij schetste het voorbeeld van een paarse vlag van de regerende NDP, wapperend op het lekkende dak van een bewoner in het noorden van Paramaribo. De huisbewoner vroeg Santokhi om hulp, maar smeekte hem tegelijk ook om niet te kijken naar de vlag, omdat die alleen maar schijn zou zijn. De bewoner zou namelijk hebben beweerd een kleinigheid eraan te verdienen.
Santokhi gaf aan dat naast de bezorgdheid die hij in de ogen van de samenleving ziet, hij ook hoop ziet. En hij is vastbesloten te vechten om deze hoop te bieden aan de Surinaamse bevolking. Het vertrouwen van de bevolking zal de toekomst van het land bepalen. Santokhi waarschuwt de jongeren om zich niet voor de tweede keer te laten pakken door weer voor de NDP te kiezen. “Maak een goede keuze en denk aan de offers die je ouders hebben gebracht.”
De voorzitter van de VHP waarschuwde de aanwezigen ook voor de wijzigingen die de NDP zal doorvoeren, indien de regerende partij aan de macht blijft. Hij herinnerde zijn gehoor aan hetgeen Winston Caldeira (NDP) tijdens een recentelijk gehouden economisch debat heeft gezegd, namelijk dat subsidies zullen worden afgeschaft. Santokhi vraagt zich af of men er zich van bewust is hoe de situatie eruit zal zien als de overheid de subsidies terugneemt, terwijl het uitgavenpakket van de mensen en hun hele leven daarop is afgestemd. Bij het wegvallen van de subsidies zal onder meer transport, elektriciteit en water duurder worden. Ambtenaren mogen rekenen op uitvloeiing als de overheid geen geld heeft om te betalen.
Somohardjo (PL) haalde tijdens zijn spreekbeurt eveneens de kwestie Caldeira aan. Hij ging waarschuwend in op de ontwikkelingen die zullen plaatsvinden. “Opgepast dat het geld met de drie nullen niet zal komen!” De tijd herhaalt zich, gaf hij aan, en hij ging in op wat zich in 2010 heeft afgespeeld omtrent de NDP-belofte aan Parmessar dat hij president zou worden. Ook thans wordt beloofd dat hij bij verkiezingswinst door de NDP erop kan rekenen dat hij vicepresident te worden. Echter zouden dezelfde beloftes zijn gedaan aan Ashwin Adhin (onderwijsminister) en Soeresh Algoe (landbouwminister). ”Zij worden vieze Parmessar, vieze Algoe, vieze Adhin”, zeiSomohardjo spottend.
“De vele beloftes die in de afgelopen jaren zijn gedaan, waren zinloze beloftes”, sprak Gregory Rusland tijdens zijn spreekbeurt. Hij gaf aan dat huisvesting, en wel de sociale woningbouw, verder ter hand genomen zal worden, ook voor burgers die niet in staat zijn te voldoen aan de voorzieningen die thans reeds zijn geboden om in aanmerking te komen. Er zal ook gedacht worden aan de mensen die niet van een goede oude dag kunnen genieten en personen met een beperking. Er zal ook verder inhoud worden gegeven aan werkgelegenheid en het verder ontwikkelen van de natuurlijke hulpbronnen, de duurzame ontwikkeling van de mijnbouwsector, agrarische sector en rijstbouw. Voorwaarden die worden geschept, zullen daadwerkelijk worden uitgevoerd. “De tijd is gekomen voor verandering!” zei Rusland ferm.
“Bouterse moet nu zijn grootheid tonen”, gaf Winston Jesserun van DA’91 aan door het 8 December strafproces te laten continueren. “Als hij dit niet doet, zal het voor hem te laat zijn,” merkte de DA’91 partijvoorzitter op.

More
articles