Free First Move aspiranten clubkampioen schaken

Het eerste team van de schaakclub Free First Move (FFM) is zondag kampioen geworden van de aspiranten interclubkampioenschappen van de Surinaamse Schaak Bond (SSB). Het toernooi voor beginnende schakers werd in het SOC afgewerkt.
Schakers in de beginners-klasse, van maar liefst acht verenigingen bekampten el-kaar om het clubkampioenschap. Verdeeld over zestien teams van elk acht spelers in de leeftijd tot veertien jaar werd er hard gestreden op het schaakbord. Vooral voor de jongste spelers was dit een indrukwekkend evenement.
Het toernooi stond in het te-ken van het bevorderen van wedstrijd -en toernooi erva-ring onder de jeugdige scha-kers. De schaaksport in Suri-name zit in de lift en door dit soort meetmomenten te or-ganiseren werkt de Suri-naamse Schaakbond ook aan de toekomst van deze sport. Diverse spelers en ou-ders gaven aan het eind van het toernooi dan ook aan dat dit toernooi een eye opener is geweest.
Aan dit toernooi hebben de volgende schaakclubs deel-genomen: Caissa, Het Jonge Paard, Free First Move, Rukhmania, Schaak Combi-natie Welgelegen, CSV, Sport- en Jeugdzaken en Koewara-san. Free First Move (FFM) wist beslag te leggen op de eerste plaats, terwijl Caissa tweede werd, gevolgd door Schaak Combinatie Welgele-gen.
De volledige  standenlijst:
1.FFM1, 2.Caissa, 3.Schaak Combinatie Welgelegen, 4. FFM3, 5.CSV1, 6.Rukhma-nia1, 7.Het Jonge Paard2, 8. CSV2, 9.Het Jonge Paard1, 10.Sport- en Jeugdzaken1, 11.CSV3, 12.FFM2, 13.Rukh-mania2, 14.Sport- en Jeugd-zaken2, 15.Sport- en Jeugd-zaken en 16.Koewarasan.
De SSB blikt tevreden terug op een goed verlopen toernooi, ook de samenwerking van alle clubs en clubleden is een groot compliment waard. De bond zal zich nu richten op de Jeugdkampioenschap-pen voor U-8, U-10 en U-12 die op 5 juni aanstaande van start gaan en het Scholen-schaaktoernooi dat 7 juni aanvangt.

More
articles