Santokhi feliciteert nieuwe Guyanese president

Oppositieleider Chandrikapersad Santokhi heeft David Granger, de winnaar van de verkiezingen in buurland Guyana, gefeliciteerd met zijn overwinning en het presidentschap. Santokhi heeft de nieuwe Guyanese leider een brief gestuurd waarin hij de beste wensen stuurt aan zowel Granger als aan het volk van Guyana. Granger werd zaterdag beedigd als de achtste president van het land, nadat zijn partijencombinatie APNU/AFC de meeste stemmen en zetels heeft binnengehaald bij de verkiezing van maandag vorige week. Deze verkiezingswinst voor de oppositie brengt een einde aan 23 jaren onafgebroken regeren van de PPP/C van de aftredende president Donald Ramotar. De brief van Santokhi aan Granger luidt als volgt:
“Meneer de President,
De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) wenst u de hartgrondige felicitaties uit te brengen in verband met Uwe Excellenties beëdiging als de achtste gekozen president van de Coöperatieve Republiek Guyana.
De VHP feliciteert ook het volk van Guyana met de democratische en vreedzame verkiezingen en de overdracht van de macht door middel van een vrij en eerlijk verkiezingsproces.
De VHP wil ook mee delen dat zij waardering heeft voor de vertrekkende president Donald Ramotar en de leden van zijn kabinet voor hun dienst aan het volk van Guyana.
De VHP ziet uit naar de positieve samenwerking tussen onze twee landen in dezelfde geest van dialoog en respect, en wij willen Uwe Excellentie verzekeren van onze inzet om de banden van vriendschap en vertrouwen die er bestaan ​​tussen ons, te versterken.
De VHP maakt van deze gelegenheid gebruik om de verzekering te betuigen aan Uwe Excellentie van haar bijzondere hoogachting.”

More
articles