Politieberichten

Arbeider vermoedelijk geëlektrocuteerd
De 24-jarige Kishan B. is op zondagmiddag 17 mei dood aangetroffen bij een hogedrukspuit met een spanning voltage van 230 volt. Het geval deed zich voor bij een onderneming aan de Sir Winston Churchillweg. Kishan was aldaar werkzaam als monteur. Het vermoeden bestaat dat hij geëlektrocuteerd is. Hij was namelijk bezig met het schoonspuiten van zijn veiligheidschoenen Ondertussen heeft de ontboden arts de dood van Kishan vastgesteld middels elektrocutie. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het lichaam vrijgegeven aan de nabestaanden. Verder zal er worden nagegaan of het bedrijf zich heeft gehouden aan de veiligheidsvoorschriften.

Man verongelukt te Brokopondo
Op zondagmiddag 17 april heeft zich een ongeval voorgedaan te Filong Bergi in het district Brokopondo. Onderzoek heeft uitgewezen dat de 53-jarige Braziliaan Evandro Gomes de Brito bezig was te werken in een ongeveer 30 meter diepe mijnschacht. Op verschillende hoogtes in deze schacht zijn er houten platforms aangebracht. Hij stond op een platform dat ongeveer 13 meters boven de bodem van de schacht gebouwd is. Op een bepaald moment moet Gomes de Brito zijn uitgegleden en in de diepte zijn gevallen. Bij deze val liep hij onder andere een slagaderlijke bloeding op ten gevolge waarvan hij is overleden. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk van het slachtoffer afgestaan aan zijn nabestaanden.

Dief aangehouden en opgesloten
De politie van het bureau leiding 9A heeft een dief aangehouden op zondagmorgen 17 mei. Hij is kort na de diefstal van een bedrag in Surinaamse dollar aangehouden. Dit geld heeft hij in een bakkerij gestolen. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het geld terug gegeven aan de benadeelde en is de dief opgesloten. Vermeldenswaard is dat er spullen op de dief zijn aangetroffen waaronder een kapmes. Hij heeft verklaard dat hij het kapmes op zaterdagavond 16 mei gestolen heeft in het Flamboyant Park in het politieressort Uitvlugt. Er was namelijk een activiteit op die locatie.

More
articles