Nishan’42 geeft bekertitel vervolg met promotie

Nishan’42 kwam, zag en overwon. Een jaar nadat de ploeg uit Meer-zorg via het Lidbondentoernooi promoveerde naar de eerste klasse van de SVB, is het haar ge-lukt om ook tot de hoofdklasse door te stromen. Nishan’42, ge-coached door succestrainer Ro-berto Godeken, won zaterdag met 2-1 van directe concurrent Jong Rambaan en bouwde daar-mee met nog slechts een speelronde voor de boeg een voorsprong van zes punten op Robin-hood. Hiermee is Nishan’42 dus niet meer in te halen en mocht dus na de wedstrijd de titel als-ook promotie naar de hoofdklasse meteen gevierd worden.
Nishan’42 heeft haast een bijna perfect seizoen gedraaid. De ploeg verloor in 21 wedstrijden slechts een keer en speelde zesmaal gelijk.
Vorige maand werd reeds beslag gelegd om het bekerkampioenschap door niemand minder dan landskampioen Inter Moengo Tapu met 1-0 te verslaan. Met de eersteklassetitel kreeg het bekerkampioenschap zaterdag dus een mooi vervolg.
Zaterdag leidde de ploeg bij de rust met 2-0 door doelpunten van Ivan Somoredjo en Ryan Seales. Na de spelhervatting vond Ger-maine van Dijk het net voor Jong Rambaan, dat door de nederlaag naar de derde plaats zakte en Robinhood de tweede positie zag overnemen door een 5-1 zege op Papatam. De ruststand was 2-1. Roxey Fer (3x), Enzo Senkye en Regillio van Buren scoorden voor Robinhood en Abed Everd voor Papatam. De strijd om de tweede plaats die recht geeft op het spelen van promotie/degradatie met kans op plaatsing voor de hoofdklasse wordt belooft veel spanning, aangezien ook Jong Rambaan en Voorwaarts op de loer liggen. Beide ploegen hebben met elk 40 punten twee punten achterstand op Robin-hood en geen van de drie kan zich een nederlaag veroorloven in het streven het semi-kam-pioenschap op te eisen.
Voorwaarts zelf, won na een ruststand van 1-1 met 3-1 van Boskamp. Aubrey Landolf vond het net voor Boskamp, maar Mangalvio Promes, Jual Pengel en Shorano Mawi bezorgden Voorwaarts de zege.
Deva Boys en PVV speelden 0-0 gelijk, terwijl het duel tussen ACoconut en West United werd uitgesteld.
De stand: 1.Nishan’42 48-21; 2. Robinhood 42-21; 3.Jong Ram-baan 40-21; 4.Voorwaarts 40-21; 5.Papatam 33-21; 6.Deva Boys 32-21; 7.Caravan 29-21; 8.PVV 25-21; 9. ACoconut 24-21; 10.West Uni-ted 18-20; 11.KD 9-21 en 12.Bos-kamp 9-21
De 22ste speelronde is op zaterdag 23 mei en alle duels zijn si-multaan om 16:30 uur: Papatam-ACoconut (Albina); PVV-West Uni-ted (NGVB); Voorwaarts-Deva Boys (Voorwaarts); Nishan’42-Boskamp (Meerzorg); KD-Jong Rambaan (Dr.Ramkhelawan SC) en Cara-van-Robinhood (Boma Star SC).

More
articles