Girjasing vraagt OM onderzoek belediging /valse beschuldiging

Sheilendra Girjasing, volksvertegenwoordiger en kandidaatparlementariër voor V7/ VHP in Commewijne, heeft aan waarnemend procureur-generaal Roy Baidjnath Panday gevraagd om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar belediging, valse beschuldiging en aantasting van zijn goede naam. Girjasing komt op die manier in het geweer als reactie op beschuldigingen en insinuaties die geuit zouden zijn door Marlon Oosterling (hoofd) en Lothar Kisoor (onderhoofd dienst Watervoorziening), Clifton Limburg (redacteur programma Info Act), en Sammy Doerga (presentator tv-programma ‘Door de Bank’). De brief gedateerd 18 mei is hieronder volledig afgedrukt.

,,Edelgrootachtbare heer,

Naar aanleiding van de valse beschuldigingen en insinuaties geuit door het hoofd van de dienst watervoorziening en het onderhoofd respectievelijk de heren Marlon Oosterling en Lothar Kisoor alsmede door de redacteur van het programma Info Act dhr. Clifton Limburg en de presentator van het tv-programma ‘Door de bank’ Sammy Doerga, vraag ik uw aandacht voor het volgende.
Ik ben op meerdere momenten betichtigd dat ik illegaal waterleidingbuizen van een afwijkende dikte zou hebben geplaatst naar mijn woning toe. Niets is minder waar. Voorop moet worden ge-steld, dat de buis op de openbare weg is en over enige meters loopt. Ik kan nimmer daar zoveel graafwerk hebben verricht zonder dat het de buren of wie dan ook zou zijn opgevallen. Uit de informatie van verschillende loodgieters begrijp ik ook dat een 1,5 duim buis niet voor elke burger te koop is. Ik heb steeds water voor consumptie moeten kopen, omdat ik net als anderen geen of onvoldoende water toegeleverd krijg. Dit kan ik middels aankoopbonnen aantonen.
Zonder een greintje bewijs, hebben bovenvermelde heren mijn naam genoemd en mij valselijk beschuldigd van waterdiefstal. Ook is er doelbewust onjuiste of halve informatie gegeven. Zo is gesteld dat ik niet voor mijn water betaal, maar niemand in Commewijne betaalt. Dit werd opzettelijk achtergehouden door deze heren. Ook werd ik bedreigd middels met po-litieonderzoek. Ik heb er netjes op gewacht, want ik vraag mij af welke strafbaar feit dit zou opleveren. Volgens waterdeskundigen (ex-stafleden van de Surinaamse Waterlei-ding Maatschappij en consultants) is er een bepaald beleidsprincipe bij het aanleggen van waterleidingbuizen op terreinen. Om dit te realiseren, gaat men ervan uit dat een huishouden per dag 1m³ water verbruikt en dat kan via een buis met een ¾ doorsnee over een afstand van maximaal 30 meter (in Suriname zijn de meeste huizen binnen de grens van 30 meter naar de buis toe). Mijn huis staat op een afstand van 150 m verwijderd van de moederbuis, dus zou geen enkele mogelijkheid aanwezig zijn om dit water door de ¾ doorsnee buis te krijgen. Daarom heeft de Dienst Watervoorziening 20 jaar geleden op grond van het bovenstaande zelf besloten om een grotere doorsnee buis te plaatsen naar mijn huis, om zodoende wel over water te kunnen beschikken. Vermeldenswaard is dat alleen het departement van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen of de SWM aan de waterleidingbuizen mogen komen, omdat zij alleen over de gereedschappen en/of faciliteiten hiertoe beschikken. De wijze waarop mijn naam als assembleelid door het slijk is gehaald alsmede de valse beschuldigingen en insinuaties aan mijn adres, hebben mij enorm gekrenkt en schade toegebracht. Zeker in deze tijd van verkiezingen. Ik ben dan ook genoodzaakt U te vragen om een diepgaand onderzoek in te stellen en indien daartoe gronden zijn tot vervolging van eerder genoemde heren, conform de artikelen 325, 327 en 328 van het Wetboek van Strafrecht, te willen overgaan.

More
articles