Actie luchtvaartdienst omzeild via privélandingsbanen

De Werknemers Organisatie Luchtvaart, WOL, heeft via een persbericht aangekondigd ingaande vandaag haar acties te verscherpen. Deze actie hield onder andere in dat activiteiten vanuit vliegveld Zorg en Hoop vertraagd uitgevoerd worden, met als hoop dat het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) wakker geschut wordt om haar afspraken na te komen. Dit actieplan geniet ook de aandacht van de ondernemingen die de binnenlandse vluchten moeten uitvoeren.
Dean Gummels directeur van Gum Air, gaf in een interview aan dat het nog te vroeg was om te zeggen wat voor invloed de actie van de WOL op het ondernemen zou hebben. Hij geeft verder aan dat hij niet precies weet wat het actiemodel van de bond is, omdat de ondernemingen niet op de hoogte gesteld worden in geval een bond in actie gaat. Dat kan voor de vliegmaatschappijen soms vervelend over komen, omdat men niet weet wat men kan verwachten.
Gummels zegt dat er verschillende bonden zijn, maar dat niemand contact met hem opneemt, dus weet hij niet wat aan de klanten verteld kan worden. De ondernemer geeft verder aan dat er ook niet veel gemerkt is van de acties. Het enige dat vernomen is, is dat sommige velden van het binnenland geen baanberichten doorsturen naar de stad. Het gaat onder andere om de banen van het district Sipaliwini. Alleen in dat district zit men met ruim 30 landingsbanen. De enige optie nu is om gebruik te maken van de privévelden die niet door de luchtvaartdienst beheerd worden, maar door de privé eigenaren. De piloten die de binnenlandse vluchten uitvoeren, moeten naar de privévelden, zoals te Tabiki in Sipaliwini vliegen. “ Als de banen van de omliggende gebieden gesloten zijn, gaat men naar de privébanen en kunnen de klanten van daaruit hun weg naar hun bestemming vervolgen.”
Over de houding van de bonden is Gummels niet te spreken. Het is een heel vervelende verrassing, omdat de klanten ook niet op de hoogte gesteld kunnen worden, over wat er aan de hand is. Het zou veel beter zijn als de bonden contact hadden opgenomen met de vliegmaatschappijen die de binnenlandse vluchten onderhouden.

More
articles