Sportzaken geeft 10 zitgrasmaaimachines

Verschillende voetbalsportbonden en voetbalverenigingen met een eigen veld spreken heden van een belangrijke dag. De bonden en/of verenigingen hoeven geen maaiers meer in te huren en kunnen op tijd hun veld maaien, zodat scholen in hun omgeving kunnen sporten en zodat er geen hoog gras is bij voetbalwedstrijden bij het afwerken van de competities.
De minister van Sport en Jeugdzaken, Ismanto Adna, heeft woensdag tien zitgrasmaaimachines gegeven aan bonden en/of verenigingen die een aanvraag bij het departement hebben gedaan. De bewindsman geeft aan dat er ruim 1 miljoen SRD met dit project gepaard gaat en dat er een openbare aanbesteding heeft plaatsgevonden voor de aanschaf van de machines. Naast Paramaribo volgen Wanica, Brokopondo en andere districten. Sipaliwini is reeds aan de beurt geweest en het ligt in de bedoeling dat Coronie dinsdag aanstaande aan de beurt is. Naast bonden van verschillende districten, komen ook verenigingen in aanmerking. Zo mochten vandaag Robinhood en Randjiet Boys die een eigen voetbalveld hebben, ook een zitgrasmaamachine in ontvangst nemen.
Errol `Big Fellow’ Veldbloem is het ministerie dankbaar. Hij gaf aan dat dit eigenlijk iets is dat de SVB zou moeten doen, daar ze zoveel geld van de FIFA krijgen. Ondanks het geld dat ze krijgen, voeren ze zulke projecten niet uit. Keshopersdad Gangarampanday, de secretaris van Randjiet Boys, is ook ingenomen met zijn machine. Hij geeft aan dat de machine goed ingezet zal worden.

More
articles