Opnieuw billboards VHP vernield

Onverlaten hebben opnieuw billboards van de VHP vernield. Eén van de borden vertoont brandschade, terwijl de andere omlaag is gerukt. De banners met daarop een grote foto van VHP-voorzitter en V7-leider Chandrikapersad Santokhi, stonden op de hoek van de Vijfde Rijweg en de Oost-Westverbinding. Mahinder Jogi, VHP-hoofdbestuurslid en lijsttrekker van de partij in Saramacca, heeft aangifte gedaan bij de politie van Jarikaba. Hij vermoedt dat de vernieling heeft plaatsgevonden in de nacht van donderdag op vrijdag (vandaag). Jogi heeft districtscommissaris (dc) Laksminarain Doebay op de hoogte gesteld. Die heeft ook al poolshoogte genomen. De dc overweegt de partijen in Saramacca in een sessie te vragen de campagne sportief en netjes te houden.
De partij herhaalt de veroordeling van vandalisme en roept voor de zoveelste maal op tot een fatsoenlijke verkiezingscampagne met respect voor elkaar, elkaars partijsymbolen en propagandamateriaal. De VHP had onlangs ook al te kampen met vernieling van propagandamateriaal door onbekenden. Het ging toen om banners aan de Indira Gandhiweg. V7-klaagt al geruime tijd over intimidatie, onder meer vanuit het kamp van de regeringspartijen NDP en ABOP. In kringen van de oppositie (V7), wordt er rekening mee gehouden dat de vandalen in die richting moeten worden gezocht. Het afgelopen weekend moest ook V7-partij BEP eraan geloven toen een billboard langs de Afobakaweg in Brokopondo, spoorloos verdween. Het betrof een bord waarop Ronny Asabina, de V7-lijstrekker in dat district, zich presenteert als ‘de stem van het binnenland’. Hij heeft aangifte gedaan terzake vernieling en diefstal. Hij is ervan overtuigd dat politieke tegenstanders het bord hebben weggemaakt.
Hij klaagt over een oneerlijke campagne vol intimidatie door de coalitiepartijen die geen verworvenheden hebben om naar te verwijzen.

More
articles