Yellow Birds zet zegereeks voort

 

CLD klopt De Schakel

Met de play-offs voor de deur blijven de verrassingen niet uit in de heren hoofdklasse basketbalcompetitie.
Yellow Birds dat een uiterst zwakke start en uiterst slechte eerste ronde kende, herstelde zich in de tweede ron-de. In deze fase werden onder meer SCVU en De Schakel verslagen, twee van de top ploegen die in de eerste ronde nog van de gele vogels wisten te winnen. In de tweede ronde moest de ploeg uit Zorg en Hoop echter andermaal het hoofd buigen voor De Arend, maar daarna begonnen de jongens uit Het Nest aan een zegereeks waarin dus ook SCVU en De Schakel werden verslagen. Yellow Birds gaf de zegereeks donderdag een vervolg door bij de start van de derde ronde met 50-44 af te re-kenen met De Arend.
CLD won voor de eerste maal dit sei-zoen van De Schakel. Door de nederlaag tegen Yellow Birds en de winstpartij van CLD moet De Arend vrezen voor herhaling van het vorig seizoen toen de ploeg ook sterk speelde maar aan het einde van de rit de na-competitie mis liep.
Yellow Birds verloor in de eerste en tweede ronde met respectievelijk 55-66 en 57-72 van De Arend. Donderdag kende De Arend een sterke start. De ploeg sloot de eerste fase af met 15-10, maar in de tweede speelperiode sloeg Yellow Birds terug met 14-7 waardoor deze ploeg met 24-22 de rust inging. In de derde quarter was het wederom De Arend, dat domineerde met 16-6, doch in de beslissende vierde fase had Yel-low Birds het net 20-6 voor het zeggen.
Assistent-coach Duncan Elburg van De Arend werd wegens wangedrag gedis-kwalificeerd.
Topscorers: Yellow Birds: Xa-viero van Ams en Cheraldo Be-verdijk elk 11 punten, Rome-ro Linger 10 punten.
De Arend: Safiero Fraser 12 punten, Mitchell Zeefuik 8 punten en Dancell Leter 5 punten.
CLD moest in de eerste en tweede ronde met 68-91 en 72-88 het hoofd buigen voor De Schakel. Echter liet de ploeg uit Noord zich donder-dag niet voor de derde keer verslaan. Na een ruststand van 33-36 zegevierde CLD met 69-63. Earl Sabajo leidde CLD met 16 punten, gevolgd door Winston Bosk met 14 punten en Hesdy Lens met 9 punten. De Schakel: Jahmal Henar 15 punten, Randall Wip 14 punten en Mitchell Haas 10 punten.

More
articles