TAS organiseert ‘Introduction to Number Portability’

De Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) organiseert in samenwerking met de Internationale Telecommunicatie Unie ( ITU), de workshop ‘Introduction to Number Portability’ van 28-30 april 2015 in het Courtyard Mariott Hotel. Vertegenwoordi-gers uit Guyana, St. Lucia, St. Kitts en Nevis, Jamaica, Trinidad & Tobago, de Bahama’s en Haïti, nemen deel aan deze workshop. Deze workshop heeft als doel de stakeholders te informeren die betrokken zullen worden bij de implementatie van nummer portabiliteit.

Wat is Number Portability?

Nummerportabiliteit houdt in dat een houder van zowel een vast of mobiel nummer elk nummer, kan gebruiken bij alle bedrijven die diensten via deze nummers verlenen. Het voornaamste voordeel van nummerportabiliteit voor de consument is o.a. dat zij voor een ander telecommunicatiebedrijf kunnen kiezen zonder hun nummer te wijzigen. Telecommunicatiebedrijven zullen op hun beurt zich meer gaan inspannen om meer innovatieve en kwalitatief betere diensten op de markt te brengen om hun klanten te behouden. Uiteindelijk zullen deze voordelen ten goede van alle consumenten komen, ook al stappen zij niet over naar een andere dienstverlener.
Nummerportabiliteit is echter een kostbare en complexe operatie. Alvorens men ertoe kan overgaan tot het implementeren hiervan, moet er grondig onderzoek worden gedaan. Tijdens de worskhop zullen deze voor- en nadelen worden belicht door een consultant uit het Verenigde Koninkrijk, die een aanzienlijke ervaring heeft met de implementatie van nummerportabiliteit in landen over de gehele wereld.
Daarnaast zullen vertegenwoordigers van de Bahama’s en Trinidad hun ervaring met de implementatie van nummerportabiliteit met de deelnemers van deze workshop delen, daar deze landen reeds nummerportabiliteit hebben doorgevoerd, respectievelijk in een vergevorderd stadium zijn.
Na de workshop zullen de in Suriname gevestigde telecommunicatiebedrijven tezamen met de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) nagaan hoe en wanneer mobiele nummerportabiliteit in Suriname kan worden doorgevoerd. Pas nadat dit besluit is gefinaliseerd, zullen de consumenten uitgebreid geïnformeerd worden.
De Internationale Telecommunicatie Unie heeft dit initiatief ondersteund door technische assistentie te verlenen.

More
articles