Politieberichten

Kleuter verdwaald
Een vijfjarige kleuter van Marron afkomst is maandag omstreeks 15.00 u door een oplettende burger van de straat gehaald te Leidingen en naar het politiebureau in het ressort gebracht. De burger gaf aan dat hij het kind in de Commissaris Weytingweg, ter hoogte van de Kameelbrug, alleen zag lopen met een schooltrommel bij zich. Aangezien er geen gegevens van de kleuter op of in de trommel stonden geschreven, besloot de burger het kind te brengen naar de politie van Leiding 9A. Aan de politie kon de kleuter ook niet aangeven wat haar woonadres was. De politie is gelijk gestart met een onderzoek ten einde erachter te komen waar het kind woonachtig is en wie haar ouders of verzorgers zijn. Niemand had aangifte bij de politie gedaan van vermissing van het kind. Politieambtenaren besloten toen met het kind te gaan rijden binnen hun ressort waar er relatief veel Marrons woonachtig zijn in de hoop dat zij haar woonbuurt zou herkennen. Omstreeks 20.00 uur ’s avonds herkende de kleuter de buurt Sonny Point als haar woonbuurt en wist ook haar woonadres aan te wijzen. Op dat adres bleek het kind met haar oma te wonen. Die gaf aan niet thuis te zijn geweest en kort voordat de politie voor de deur stond thuis te zijn aangekomen. Voorts vertelde zij dat de kleuter met andere huisgenootjes naar en van school gaat, maar dat die huisgenootjes die bewuste middag naar huis zijn gegaan zonder het meisje mee te nemen, omdat zij haar na school niet hadden gezien. De politie heeft de grootouder ernstig aangesproken en haar gewezen op de verantwoordelijkheid die zij heeft jegens het kind. De politie doet een dringend beroep op ouders en verzorgers om de namen van hun jonge kinderen (kleuters en peuters), de naam van hun school, hun woonadres en een contacttelefoonnummer te schrijven in hun schooltas.

Criminaliteit 1e kwartaal 2015 gedaald
De statistieken van het 1e kwartaal van 2015 tonen een duidelijke daling aan van de criminaliteitscijfers voor wat betreft de meest ernstige strafbare feiten. Het Korps Politie Suriname doet er alles aan om deze cijfers verder omlaag te brengen en streeft ernaar om Suriname van het 2e veiligste land van het Caribische gebied te tillen naar de 1e plaats. De daling van de criminaliteitscijfers is ook te danken aan de medewerking van de samenleving die de politie voorziet van de nodige informatie. Op de samenleving doet de politie een dringend beroep om haar bijdrage te blijven leveren en zo mee te helpen meer veiligheid te brengen in Suriname. De politie doet een beroep op elke burger van dit land om aangifte te blijven doen van alle gepleegde strafbare feiten en informatie door te spelen die van belang kan zijn voor de politie, zodat de politie kan overgaan tot het onderzoeken van deze strafbare feiten en het inrekenen van de daders.

tabel criminaliteit surinameLegenda:
Df.dmv.braak = diefstal door middel van braak
Gekw.diefstal= gekwalificeerde diefstal
Verg.in %= vergelijking in percentage

Bron: DCIV- KPS

Gewelddadige man aangehouden en opgesloten
Onlangs is een 26-jarige man door de politie van Para aangehouden en in verzekering gesteld ter zake bedreiging en poging tot zware mishandeling. Hij heeft de 70-jarige vriend van zijn stiefvader bedreigd en bekogeld met een steen. De seniore burger was in de middaguren thuis bij zijn vriend, de stiefvader van het heethoofd, om die te helpen met wat werkzaamheden. De twee vrienden luisterden daarbij naar een radioprogramma. Naar aanleiding van wat zij gehoord hadden, ontstond tussen hen een politieke discussie . De 26-jarige stiefzoon ging zich met de discussie bemoeien en werd op een gegeven moment zo agressief dat hij de 70- jarige man begon te bedreigen. Vervolgens raapte hij een steen op en gooide die naar de man. Die wist de steen te ontwijken waarna de verdachte de steen weer opraapte om die weer naar de seniore burger te gooien. De huisgenoten van de verdachte konden dat beletten door hem in bedwang te houden. Er is aangifte gedaan en de verdachte is, zoals eerder aangegeven, aangehouden en opgesloten. De politie doet een beroep op de samenleving om crimineel gedrag achterwege te laten tijdens discussies of meningsverschillen. Suriname is een democratische rechtstaat waarin een ieder vrij is zijn mening te uiten, waarbij men ervoor dient te zorgen dat de hier te lande geldende rechtsregels niet geschonden worden. Men dient ook rekening te houden met de in ons land geldende fatsoensnormen.

More
articles