Politieberichten

Gekwalificeerde diefstal verdachte aangehouden en in verzekering gesteld
Dinesh R. is op 14 april aangehouden en opgesloten in verband met een diefstal gepleegd in de handelszaak van zijn vriend A.S. in de nacht van zondag 15- op maandag 16 maart van dit jaar. Op zondagavond 15 maart ging A.S. met zijn vriend Dinesh borrelen in het stadscentrum. In de vroege ochtend van 16 maart voelde A.S. zich dronken en werd hij door Dinesh naar diens woning gebracht alwaar hij de nacht doorbracht. Bij die gelegenheid was het afstandsbedieningapparaat van de toegangsdeur tot zijn handelszaak in zijn broekzak. Omstreeks zeven uur in de morgen werd A.S. wakker en reed hij naar zijn winkelzaak annex woning. Daar kwam hij tot de ontdekking dat uit zijn handelszaak een aantal pantalons waren verdwenen zonder dat er ingebroken was. A.S. ging toen de beelden van zijn beveiligingscamera bekijken en op de beelden zag hij een bij hem onbekende vrouw de roldeur van zijn zaak openen met gebruikmaking van het afstandsbedieningapparaat. Deze vrouw nam vervolgens een aantal pantalons weg uit de zaak. Daarna sloot zij de deur weer af. A.S. heeft sterk het vermoeden, dat terwijl hij lag te slapen Dinesh het bedieningsapparaat uit zijn broekzak heeft gehaald en het aan de vrouw heeft gegeven om de diefstal te plegen. Voorts vermoedt hij dat Dinesh het apparaat na het misdrijf weer in zijn broekzak moet hebben gestopt.

Vermoedelijke kettingtrekker/inbreker aangehouden en opgesloten
Donovan S. is op dinsdag 21 april aangehouden en in verzekering gesteld, ter zake diefstal door middel van geweldpleging en diefstal door middel van braak. Het afgelopen jaar deed een vrouw aangifte tegen een man die haar gouden halsketting weggerukt had van haar hals. Daarna maakte deze kettingdief zich uit de voeten. Getuigen van dit misdrijf gingen de dief achterna, maar konden hem niet aanhouden. Hun reactie heeft wel ervoor gezorgd dat hij de halsketting weggooide. De halsketting is terug gevonden en afgegeven aan de benadeelde. Bij een fotoconfrontatie is Donovan S. zowel door de benadeelde als getuigen herkend als de kettingdief.
Op woensdagmorgen 14 april van dit jaar keerde een vrouw naar haar woning aan de Licanistraat toen zij een man ter plaatse zag. Bij het zien van de bewoonster, rende hij hard weg. De bewoonster kwam kort daarna tot de ontdekking dat de achterdeur van haar woning was opengebroken en dat uit de woning een bedrag in Surinaamse dollar was weggenomen. Een getuige herkende Donovan S. als te zijn de man die bij de woning gezien was en weggerend was.

Vader brengt kinderen steekverwondingen toe
De 35-jarige Ashwien J. is vanochtend door de politie van Leiding 9A aangehouden voor onder andere poging tot moord, poging tot doodslag of zware mishandeling. Hij wordt ervan verdacht zijn minderjarige kinderen M.J.,W.J. en R.J., met een mes in de buikstreek te hebben gestoken waardoor zij zwaar gewond raakten. Het gaat in deze om twee jongens en een meisje. Dit misdrijf moet de verdachte gisteravond laat hebben gepleegd in het huis waar hij met zijn kinderen woont. Na zijn daad riep hij zijn familie, die op hetzelfde erf woont, om te vertellen wat hij gedaan heeft. Op grond van bepaalde feiten en omstandigheden bestaat ook het vermoeden, dat Ashwien de kinderen medicamenten heeft toegediend alvorens hun te steken met een mes. Het mes waarmee het misdrijf gepleegd moet zijn, is in beslag genomen. De verdachte heeft een verwonding aan zijn linkerpols. Hij gaf aan getracht te hebben zichzelf van kant te maken. Hij is inmiddels hangende het onderzoek, in verzekering gesteld.
Bij de kinderen van vermoedelijk acht, vijf en anderhalf jaar oud is operatief ingegrepen. Zij liggen ter verpleging in het ziekenhuis. De zaak was in eerste instantie in onderzoek bij de politie van Leiding 9A. Intussen is de zaak voor nader onderzoek overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

More
articles