PTC in hoge groeiversnelling

Certificering, accreditatie èn een eigen schoolgebouw

De in 1997 opgerichte onderwijsinstelling heeft al jaren de vurige wens een eigen schoolgebouw te hebben. Tot nu toe heeft het Polytechnic College (PTC) gebruik gemaakt van verschillende externe locaties om het gebrek aan collegeruimtes tegen te gaan. Deze decentralisatie heeft behalve op financieel vlak, ook een heleboel andere gevolgen. De saamhorigheid van de studenten en de praktische logistieke beperkingen zijn daar slechts een fractie van.
De afgelopen jaren was ruimte in veel mindere mate een punt van discussie. Maar door de aanzienlijke groei die het PTC aan het doormaken is, speelt ruimte nu een hele grote rol.
De nieuwe HBO-opleidingen ‘Animal Productionand Health’en ‘Food Technology’ zullen dit jaar van start gaan en dat brengt het totaal aan hogere beroepsopleidingen bij het PTC op maar liefst tien richtingen.
Naast deze tien HBO-opleidingen heeft het PTC als enige gecertificeerde onderwijsinstelling, ook een MBA in Innovation & Technology. Voor deze Masteropleiding is de accreditatie al in volle gang. Bij het Nationaal Orgaan voor Accreditatie (NOVA) is de opleiding reeds door de eerste ronde heen en de betaling voor de accreditatie heeft plaatsgevonden. De studenten zijn nu druk bezig met hun internationale oriëntatie.

Huren, kopen of bouwen?

De hogeschool, die in 2018 als een van de beste opleidingsinstituten beschouwd wil worden, staat voor een moeilijke keus. De school kijkt al een poos naar de mogelijkheden om aan een eigen pand te komen. Natuurlijk gaat de voorkeur uit naar het bouwen van een eigen vormgegeven gebouw, maar alle mogelijkheden worden bekeken. Een lokale bank heeft reeds een financieringsvoorstel klaarliggen.
Echter staat het Polytechnic College nog steeds open voor suggesties als het om de financiën gaat en kijkt daarvoor ook richting De Surinaamsche Bank. Vooral in het kader van het 150-jarig bestaan van de DSB, ziet het PTC mogelijkheden tot een samenwerking.
Het PTC heeft op technisch gebied erg veel expertise in huis en biedt deze kennis aan bedrijven aan die daar behoefte aan hebben. Het PTC Kennis en Expertise Centrum staat, mede door de beperkte ruimte, nog in de kinderschoenen. Echter, vanuit het bedrijfsveld is de vraag naar technische maatwerkoplossingen zeer hoog. De eerste klanten hebben zich dus ook al aangemeld.
Deze Surinaamse onderwijsinstelling is druk bezig haar reeds verworven plek in de samenleving zichtbaar te maken en meet zich daarvoor aan internationale standaarden. De focus ligt voor het PTC dit jaar op het vergroten van de naamsbekendheid in binnen- en buitenland en het bezitten van een eigen PTC-schoolgebouw.

 

More
articles